7.7 C
Chișinău

Transportatorii de pasageri nu au ieșit azi pe rute: Stațiile și gările auto sunt pline de oameni care așteaptă microbuzele de ore bune | VIDEO

Zis și făcut. Transportatorii membri a două asociații nu au ieșit azi pe rute, așa cum au și anunțat zilele trecute. Din această cauză, mai mulți oameni care aveau planificate călătorii s-au pomenit cu planurile date peste cap. În zadar au așteptat ei microbuzele, înghețând în stații și în gară. Acestea așa și nu au venit. 

„- Stăm și așteptăm de la ora șase dimineața și nu știm dacă va merge sau nu. Stăm afară și înghețăm. M-am apropiat de casă și am întrebat-o pe doamna operativ care vinde biletele dacă o să fie curse spre Cantemir și ea a spus că nu este nimic.
– Dar să luați un taxi sau este prea scump?
– Nu avem bani pentru taxi, de unde?”.

„- De la ora 09.20 trebuia să fie rutiera și nu a fost.
– Ce veți face dacă nu va fi cursă?
– Mai stăm vreo oră și dacă nu, ne vom întoarce înapoi, aici la rude unde suntem”.

Amintim că acum o săptămână, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că timp de trei zile toate rutele raionale și interraionale vor fi suspendate. Se întâmplă pentru că transportatorii nu sunt de acord cu noile modificări făcute la Codul Transporturilor Rutiere.

Ministerul Infrastructurii a argumentat că aceste schimbări vor simplifica condițiile pentru activitățile de transport rutier, vor descentraliza o serie de procese și, de asemenea, vor asigura o participare mai largă a autorităților publice locale la procesul de organizare a transportului regulat de călători.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE