13.6 C
Chișinău

Reparația primei porțiuni a podului de pe strada Mihai Viteazul, care trebuia finalizate încă în 2023, și azi e în reparație: Cum comentează situația autoritățile municipale | VIDEO

Lucrările de reparație a primei porțiuni a podului de pe strada Mihai Viteazul, care urmau a fi încheiate la finele anului trecut, ar putea fi finalizate, cel mai probabil, la sfârșitul lunii mai curent. Tot atunci va fi redeschisă și circulația rutieră pe porțiunea respectivă. Despre aceasta a anunțat șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache.

Șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache a anunțat despre mersul lucrărilor de reparație a primei porțiuni a podului de pe strada Mihai Viteazul. Potrivit lui, în ultima lună din primăvară, urmează să fie turnat asfaltul fierbinte.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției generale mobilitate urbană: „Obligațiile contractuale, asumate de agentul economic, care și-a asumat aceste lucrări, urmează a fi executate pe o perioadă de 27 de luni. O bună parte din lucrările de sub pod au fost finalizate. La ora actuală, au loc lucrări doar de finisare și de redare a unui aspect vizual a acelei construcții de pod. Conform planului, în luna mai va fi aplicat asfaltul fierbinte, ca finalizare a acestui proces de executare a lucrărilor de pregătire și reabilitare. Ulterior, peste două săptămâni, vom putea permite circulația rutieră, inclusiv a transportului public, pe o suprafață rulantă calitativă, conform condițiilor stabilite în contractual asumat de companie”.

Totodată, câteva dintre lucrările de reparație pe a doua porțiune a podului urmează să fie pornite în următoarele săptămâni, a adăugat funcționarul.

VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției generale mobilitate urbană: „Cealaltă parte de pod urmează ulterior a fi demarată și având unele procese de pregătire, în această perioadă vor fi efectuate lucrări de strămutare a cablurilor de tensiune înaltă care sunt amplasate în zona pietonală a părții podului care este astăzi funcțională, după care vor fi montate elementele de securizare și de decapare și pregătirea de intervenția directă în structura podului. Sunt lucrări similare cu cele care au fost efectuate și pe prima parte a podului”.

Șeful Direcției generale mobilitate urbană, a mai solicitat poliției să intervină pentru a interzice circulația rutieră a mașinilor de mare tonaj pe acest pod, întrucât riscă să fie afectate lucrările efectuate în prezent.

Amintim că, Primăria Chișinău a anunțat reparațiea planificată a podului din strada Mihai Viteazul în toamna anului 2022 și vorba de costuri de 108 milioane de lei. Lucrările au început în primăvara trecută și ar trebui să fie finalizate în 26 de luni. Podul de pe strada Mihai Viteazul a fost dat în exploatare în anul 1974. Are 311 metri lungime, 26 metri lățime și între 5 și 14 metri înălțime.

Vara trecută, primarul general a scris pe social media că lucrările pe podul din strada Mihai Viteazul sunt tergiversate din cauza faptului că angajații companiei dezvoltatoare – cetățeni ai Ucrainei – nu pot obține permis de ședere și lucru în țara noastră. Ceban a dat vina pe reprezentanții partidului de guvernământ.

La rândul său, fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău a declarat că cetățenii ucraineni vizați au primit refuzul Inspectoratului General pentru Migrație deoarece angajatorul ar încălca Legea privind regimul străinilor în Republica Moldova. Reprezentanții companiei dezvoltatoare au negat însă acuzațiile, menționând că atunci când au solicitat reînoirea actelor unor angajați au existat niște neclarități, dar au oferit ulterior toate informațiile suplimentare socilitate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE