20 C
Chișinău

Directorul APP promite că angajații Căii Ferate își vor primi salariile „în cel mult o săptămână”. Din ce surse vor proveni banii | VIDEO

Angajații Căii Ferate din Moldova își vor primi salariile „în cel mult o săptămână”. Asigurările vin din partea directorului general al Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari. El a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune, TV8 că salariile vor fi achitate din mai multe surse sau împrumuturi sau chiar din bugetul de stat.

ROMAN COJUHARI, directorul general al Agenției Proprietății Publice: „Nu pot oamenii să lucreze fără a fi remunerați și vreau să zic că depunem efort mare ca în scurt timp, deja să se înceapă a achita aceste salarii. – Dar din ce bani? – Din mai multe, deoarece suntem din mai multe surse, suntem în comunicare zi de zi cu domnul director, domnul Tomșa, în unele situații din împrumuturi, în unele situații din valorificarea activelor neutilizate. În același timp trebuie să ne mișcăm foarte repede pe partea de reorganizarea acestei întreprinderi, deoarece Codul Feroviar așa prevede, hotărârile de Guvern aprobate așa prevăd și, inclusiv, da, vor fi alocați bani din bugetul de stat”.

Roman Cojuhai a mai adăugat că a cerut noului director interimar al CFM, Serghei Tomșa, să prezinte un plan de acțiuni pe termen scurt și mediu, pentru a avea estimări privind viziunea administrației Căii Ferate. Amintim că, mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Calea Ferată au protestat în ultima perioadă, cerând să li se achite salariile pe care nu le-au primit din luna octombrie.

Pe fundalul acestor nemulțumiri, șeful CFM Oleg Tofilat și-a dat demisia, menționând că atunci când întreprinderea se află în pericol, iar managerul și factorii superiori de decizie nu pot agrea o viziune comună de remediere, managerul este obligat să-și prezinte demisia. Ministrul Infrastrucrurii și Dezvoltării Regionale s-a arătat nemulțumit de activitatea lui Tofilat.

Calea Ferată din Moldova are peste 6000 de angajați. Bugetul salarial lunar este de 40 de milioane de lei, iar cel mai mic salariu al unui angajat constituie 4500 de lei. Anterior, directorul comercial al CFM Dumitru Prohnițchi ne-a declara că, suma salariilor restante se ridică la 90 de milioane de lei, iar ministrul Spînu vorbea despre 50 de milioane.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE