22.2 C
Chișinău

Vicedirectorul și contabilul-șef al RTEC, vizați într-un dosar de trucare a licitațiilor. Reacția întreprinderii | VIDEO

Centrul Naţional Anticorupţie a desfășurat percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice. Deocamdată, sunt vizaţi vicedirectorul și contabilul-șef de la Regia Transport Electric din Chișinău, dar și agenți economici. RTEC a confirmat verificările și spune că în rezultatul acestora, de la locul de muncă al angajaților întreprinderii municipale nu au fost ridicate acte sau dispozitive şi că cei doi muncesc în continuare.

Potrivit comunicatului CNA, mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de instituţie, care vizează abuzul de serviciu ce ar fi fost comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric Chişinău”. Ofițerii CNA au descins vineri dimineață, în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a tenderelor presupus trucate.

Conform materialelor urmăririi penale, oficialii ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de RTEC, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite. Prin acţiunile lor suspecţii ar fi cauzat daune considerabile Regiei Transport Electric.

Astfel, s-a stabilit că bănuiţii, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate. La moment, menţionează CNA, în cadrul urmăririi penale, sunt investigaţi vice-directorul și contabilul-șef de la RTEC. Acțiunile se desfășoară sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău.

La rândul său, Regia transport electric Chişinău spune că de la locul de muncă al celor doi angajați ai întreprinderii municipale nu au fost ridicate acte sau dispozitive şi că ei muncesc în continuare.

FELICIA RUSU, purtătorul de cuvânt al RTEC: „Regia transport electric Chişinău confirmă faptul că ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat astăzi, percheziții în birourile de serviciu la doi angajați ai întreprinderii. În urma perchezițiilor anunțate public, de la locul de muncă al angajaților nu au fost ridicate careva acte sau dispozitive. Actualmente, ținând cont de confidențialitatea procesului, unica autoritate competentă să ofere alte informații, aparţine exclusiv organului de urmărire, conform legislației în vigoare. La moment, angajaţii îşi continuă activitatea”.

RTEC mai spune că își desfășoară în continuare activitatea şi prestează servicii de transportare a pasagerilor în condiții de maxim confort și siguranță.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE