22.2 C
Chișinău

Căldura ar putea să se ieftinească pentru consumatorii din Chișinău și Bălți. Termoeletrica și CET-Nord au depus solicitări la ANRE | VIDEO

CET-Nord și Termoelectrica au depus cereri la ANRE, prin care cer ieftinirea curentului și a căldurii livrate consumatorilor. Dacă ANRE va aproba solicitările, chișinăuienii ar putea plăti cu 332 de lei mai puțin pentru energia termică, adică 2 442 de lei pentru o gigacalorie.

În cazul bălțenilor este vorba de a reducere de 397 de lei, până la 2 818 lei per gigacalorie. OFF Potrivit CET-Nord, solicitarea de ajustare a tarifului este legată de aprobarea prețului pentru gazele naturale furnizate de Moldovagaz.

Termoelectrica a menționat că a depus solicitarea „drept răspuns la scrisoarea ANRE”. Astfel, întreprinderea a „remis calculele solicitate”.

Acum, chișinăuienii abonați la Termoelectrica achită 2 774 lei/gigacalorie, iar bălțenii deserviți de CET-Nord plătesc 3 215 lei pentru o gigacalorie. Amintim că la sfârșitul ultimei luni de iarnă, ANRE a aprobat și ieftinirea gazului. Un metru cub va costa cu peste 3 lei mai puțin, adică 14,47 lei, cu TVA inclus, față de 18,07, tot cu TVA, cât era până acum.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE