22.2 C
Chișinău

ANTA reacționează la intenția transportatorilor de a sista cursele raionale și cere interraionale în semn de protest: Vor fi aplicate amenzi | VIDEO

Agenția Națională Transport Auto îndeamnă operatorii de transport rutier să asigure necesitatea de mobilitate a cetățenilor. În caz contrar, vor fi aplicate amenzi de la 12.000 la 13.500 de lei pentru persoane cu funcție de răspundere și de la 20.000 la 22.500 de mii pentru cele juridice.

Despre asta anunță ANTA într-un comunicat, făcând trimitere la prevederile Codului transporturilor rutiere al Republicii Moldova. Atenționarea vine după ce transportatorii au anunțat că, în perioada 27, 28 și 29 februarie, vor sista cursele raionale și cere interraionale în semn de protest față de modificările Codului Transporturilor Rutiere, votate de Parlament la propunerea Ministerului Infrastructurii.

Ministrul Andrei Spînu a declarat că nu înțelege revendicările lor, iar dacă șoferii nu vor ieși pe rute, ANTA va interveni dur. În replică, șeful APOTA, Oleg Alexa a spus că amenințările ministrului nu îi sperie și acțiunea va avea loc.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE