7.7 C
Chișinău

Vindeau droguri prin intermediul magazinelor online. „Depozitarul”, un bărbat de 29 de ani, reținut

Ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu polițiștii de la urmărirea penală din Inspectoratul de la Ciocana, sub conducerea procuraturii mun. Chișinău- Oficiul Ciocana, au destructurat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online, pe teritoriul țării, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ.

Timp de 3 luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării, cu vârsta de 29 ani, originar și domiciliat în Vadul lui Vodă.

În urma investigațiilor demarate de către ofițerii de investigație s-a stabilit că bănuitul, la începutul anului 2023, s-ar fi angajat în calitate de curier la un magazin online, ulterior, pe parcursul anului i-a fost atribuit alt rol – cel de depozitar.

Bărbatul era responsabil de primirea drogurilor în cantități de 2-3 kg, ulterior le diviza în doze a câte un gram, apoi le plasa în ascunzișuri, câte 30-40 de doze, preluate ulterior de curieri. Aceștia deja repartizau câte o doză în ascunzișuri.

La fel s-a stabilit că gruparea era axată pe plasarea drogurilor în adiacentul instituțiilor de învățământ din mun. Chișinău, Orhei și Bălți.

În baza probelor acumulate, ofițerii de investigație cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” au reținut suspectul în Vadul lui Vodă, iar în urma percheziției efectuate la domiciliul său au fost depistate și ridicate cântare la scara mică, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, jumătate de kilogram de hașiș și 150 ml de ulei de canabis.

Toate probele au fost ridicate și îndreptate la expertiză.

Menționăm că, uleiul de canabis este un drog popular în rândul tinerilor, prețul căruia pe piața neagră este de 50 euro per mililitru, iar un gram de hașiș este realizat la un preț de 20 de euro.

Pe numele bărbatului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile, iar conform legislației în vigoare acesta riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

În continuare polițiștii și procurorii întreprind acţiuni în vederea documentării tuturor circumstanțelor și stabilirii altor persoane complici la săvârșirea infracțiunii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE