7.7 C
Chișinău

21 de moldoveni și români au fost eliberați din sclavie, în Spania: Au fost ținuți ostatici și exploatați prin muncă în sectorul agricol | VIDEO

21 de moldoveni și români au fost eliberați de poliția spaniolă, după ce au fost ținuți ostatici și exploatați prin muncă în sectorul agricol. Despre asta a informat presa locală. Potrivit Ministerului spaniol de Interne, aceștia au fost ademeniți prin intermediul anunțurilor și al rețelelor sociale de către o grupare criminală formată din două clanuri familiare care promiteau condiții de muncă și salarii atractive.

Atât cetățenii noștri cât și cei din România erau transportați cu autobuzul până la Sevilla, iar odată ajunși la destinație erau cazați în condiții inumane. Mai mult, infractorii nu le permiteau să bea sau să mănânce în timpul zilei de lucru, în ciuda temperaturilor ridicate și a muncii fizice pe care trebuiau să o presteze. În consecință, o minoră care era însărcinată a suferit un avort spontan.

În timpul investigației, Poliția a efectuat șapte percheziții în timpul cărora au fost confiscate trei mașini de lux, cinci macete de mari dimensiuni, un pistol în formă de stilou, 15 telefoane mobile de lux, trei calculatoare, diverse dispozitive de stocare, nouă ceasuri de lux, bijuterii, peste 37.000 de euro în numerar și diverse documente legate de anchetă. 15 persoane au fost arestate, fiind suspectate de trafic de persoane.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE