31.6 C
Chișinău

„Vrem să provocăm Guvernul să se trezească și să ne audă” . În semn de protest, transportatorii suspendă toate rutele raionale și inter-raionale | VIDEO

Operatorii de transport, membri ai APOTA, anunță despre sistarea rutelor de microbuze regulate raionale și interraionale, în ultimele trei zile ale lunii februarie. Ei spun că fac acest lucru în semn de protest față de refuzul Ministerului Infrastructurii de a face ajustările modificările cerute în Codul transporturilor rutiere, despre care spun că nu corespunde normelor europene după ultimele modificări.

OLEG ALEXA, președintele Consiliului APOTA: „Noi înțelegem că Guvernul nu vrea să ne audă. Noi am solicitat să fie adoptate normele europene și ne punem întrebarea, oare chiar normele europene sunt acelea care ne vor menține în trecut și nu ne vor permite să mergem în viitor? Vrem cumva să provocăm Guvernul să se trezească și să ne audă, pentru că până acum, ei pur și simplu nu au vrut să ne audă. Suntem nevoiți să recurgem la suspendări, pentru că formele anterioare de protest nu au dus la nimic”.

Contactat pentru o reacție, serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii ne-a sugerat să expediem o solicitare în scris în adresa instituției, dar deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că șoferii au protestat săptămâna trecută cu microbuzele în fața Guvernului.

Printre revendicările transportatorilor se numără eliminarea limitărilor de oră pentru cursele internaționale și reducerea intervalului până la 15 minute pentru cele naționale, precum şi anularea reînnoirii automate a licenţei de traseu, ceea ce, spun ei, va duce la oprirea a 80% din circulație și va face munca neprofitabilă în cele mai populate zone ale țării. În plus, transportatorii cred că proiectul de lege va permite preluarea rutelor de la transportatorii existenți.

De cealaltă parte, reprezentanții guvernării afirmă că modificările la Codul transporturilor rutiere aduc mai multe beneficii sectorului și pasagerilor. ”Facilităm concurență sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători.

Ajutăm primăriile și primarii să ofere transport locuitorilor. Reducem birocrația!”, declara deputatul PAS, Radu Marian. Iar serviciul de presă al Ministerului Infrastructurii a declarat anterior că noile modificări ale Codului Transporturilor Rutiere au trecut etapele legislative și au fost publicate în Monitorul Oficial.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE