1.2 C
Chișinău

Un student moldovean s-a înecat în Canalul Bega din Timișoara, România. Salvatorii l-au căutat ore în șir în apele râului | VIDEO

Un tânăr de 19 ani din Republica Moldova a fost găsit în această dimineață înecat în râul Bega din Timișoara. Despre asta a anunțat portalul local de știri buletindetimisoara.ro. Potrivit anchetatorilor, băiatul era student la Facultatea de Chimie a Universităţii Politehnica din Timişoara, iar cu o seară înainte de tragedie şi-a aniversat ziua de naștere.

„Am fost anunțați astăzi dimineață în jurul orei 05.00 că avem o persoană dispărută în râul Bega. Am ajuns la fața locului, ne-am pregătit de intervenție și am vorbit cu martorii unde era zona în care a fost văzută persoana ultima dată. Ne-am pregătit echipamentul și am intrat în apă, condițiile au fost grele pentru că temperatura apei este foarte scăzută și vizibilitatea este redusă, dar după jumătate de oră echipa noastră de doi scafandri a reușit să dea peste persoana dispărută și am reușit să o scoatem cu succes la suprafață”.

Potrivit Antena 3, doi tineri care se aflau în zonă au alertat autoritățile, cărora le-au spus că au văzut o siluetă care ar fi intrat în râul Bega însă nu a mai ieșit. Câteva secunde mai târziu, aceștia au auzit un strigăt de ajutor.

La fața locului s-au deplasat mai mulți pompieri din cadrul ISU Banat, scafandri cu două bărci, dar și o ambulanță SMURD. În ajutor scafandrilor de la Timișoara au venit cei din județele învecinate, Arad și Hunedoara. După șase ore de căutări, scafandrii au reușit să aducă la suprafața trupul neînsuflețit al tânărului, care a fost dus la medicina legală.

Polițiștii au deschis un dosar penal și încearcă să stabilească cu precizie dacă a fost vorba de un accident sau de o sinucidere.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE