1.2 C
Chișinău

Reacția Serviciului Vamal după reținerea angajatei de la Biroului Vamal din Comrat, suspectată de mită | VIDEO

O angajată a Biroului Vamal din Comrat a fost reținută în această dimineață, de ofițerii CNA, într-un dosar de corupere pasivă. Femeia este suspectată că în schimbul unor sume de bani grăbea procesului de vămuire a automobilelor sau că făcea acest lucru chiar și când solicitantul nu avea toate actele necesare.

TATIANA ŞOMPOL, purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal: „La moment, persoana este investigată şi va fi suspendată în cazul în care va fi decizia procurorului. În acest context, mesajul conducerii Serviciului Vamal este următorul: ”Dacă persoanele nu doresc să activeze cinstit, corect și onest în cadrul instituției, atunci să plece benevol, deoarece vor fi dispuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrarea cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție în cadrul Serviciului Vamal”.

Potrivit Serviciului Vamal, ea a fost monitorizată timp de două luni, perioadă în care au fost identificate mai multe cazuri de pretindere și primire a mijloacelor financiare ilicite care variau între 600 de lei și 100 de euro.

Femeia este cercetată în cadrul a șapte cauze penale. Ea a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolator. Procurorii continuă urmărirea penală.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE