31.6 C
Chișinău

Ministrul Sănătății dezvăluie detalii în cazul femeii care a adus pe lume un copil cu două capete: Gravida ar avea unele dizabilități mintale | VIDEO

La mai bine de o lună după ce a devenit cunoscut cazul femeii care a adus pe lume un copil cu două capete la maternitatea din Edineț, ministrul Sănătății a venit cu un raport la acest subiect. Potrivit Alei Nemerenco, femeia a aflat că este gravidă când deja era la aproape jumătatea termenului. În plus, aceasta suferă de o dizabilitate mintală, a adăugat ministrul. Detalii, în reportaj!

Ministerul Sănătății ne-a declarat că femeia de 36 de ani a aflat că este gravidă când se afla la un consult medical, pentru care mersese cu o cu totul altă ocazie.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: „Femeia a fost luată la evidență la 18-19 săptămâni la o adresare complet pe alt subiect și medicul de familie a depistat că este și însărcinată și a fost luată la evidență”.

În plus, ea a efectuat doar o singură ultrasonografie, a adăugat Nemerenco.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: „Ultrasonografia la acel moment a depistat duplex, gemeni și ulterior ea nu a mai realizat nici un alt examen, fiind dintr-o familie social vulnerabilă și, de fapt, comunicarea cu dumneaei este mai grea, deoarece are și dizabilități legată de sănătatea mentală”.

Ministrul spune că a fost investigat și modul în care a fost făcută publică poza cu nou-născutul.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: „Deci, în cazurile când în maternități se nasc așa copii, deci se scriu articole științifice, sunt publicate în reviste științifice deoarece cazurile acestea într-adevăr sunt foarte rare și interesante din punct de vedere medical și poze au fost efectuate nu doar de medici, au fost transmise de către medici la familie. Totodată, oamenii în sat, cetățenii au spus că bunica arăta tuturor această poză, astfel nu avem niciun argument să presupunem că această poză a venit de la medici”.

Amintim că la jumătatea lunii ianuarie, o femeie de 36 de ani, dintr-un sat din raionul Ocnița, a născut un bebeluș cu două capete, însă acesta nu a supraviețuit. Mama se afla la a patra naștere, ea mai are două fetițe și un băiețel.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE