31.6 C
Chișinău

Declarații exclusive făcute de mama băiatului de 14 ani, tamponat mortal de primarul satului Boldurești: „Era cu el în mașină și soția lui, care a fost învățătoarea copilului meu” | VIDEO

 Șoferul care a accidentat mortal luni seara un adolescent de 14 ani în satul Boldurești, raionul Nisporeni a fost reținut. Potrivit poliției, este vorba despre primarul acestei localități, iar mașina implicată în accident era de serviciu. După impact, bărbatul a fugit de la fața locului și a încercat să ascundă urmele accidentului, mai anunță oamenii legii. Primarul Nicanor Ciochină este fost șef al Inspectoratului de Poliţie Nisporeni. Detalii în exclusivitate a făcut, pentru Canal 5, mama copilului.

În data de 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni, un băiat de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, cei ai Inspectoratul Național de Securitate Publică și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au întreprins o serie de măsuri speciale de investigație și de urmărire penală pentru a identifica, localiza și reține suspectul, anunță Poliția.

Potrivit unui comunicat, „bărbatul a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident. Mașina a fost anunțată în căutare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. Aseară, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul” , se arată în comunicatul Poliției.

Informația a fost confirmată și de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Bănuitul este primarul localității din Nisporeni și a activat anterior și a activat în organele de Interne. Pe parcursul lipsei – pentru că persoana a părăsit locul accidentului a încercat să ducă în eroare poliția prin diferite metode, a schimbat plăcuțele de înmatriculare la alt mijloc de transport de același model, dar poliția a reușit să identifice mijlocul de transport, persoana este reținută și pe acest caz este intentat un proces penal”.

Ulterior, Poliția a anunțat că a mai identificat un suspect pe acest caz, complice al șoferului care a provocat accidentul. Acesta l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare ancheta. Acesta este medic stomatolog și urmează să fie reținut pentru 72 de ore, mai anunță oamenii legii.

Redacția Canal 5 a reușit să ia legătura cu mama băiatului, Raisa Ciurel. Ea ne-a spus că, în momentul impactului, copilul ei era cu un alt coleg, care a scăpat cu viață și care a și anunțat-o despre accident. Femeia vrea ca cel care i-a luat viața fiului ei să fie neapărat pedepsit.

RAISA CIUREL, mama băiatului: „Cred că nu mai trebuie să calce pe pământ, cum nu va mai călca nici băiețelul meu. Nu ne-am așteptat. Noi ne-am așteptat să ne ducem la domnul primar să-l rugăm să se uite pe camera din centul satului. Nu am știut că el e făptașul și că el ne-a omorât copilașul și a fugit. Are și el patru copilași. Pe mine m-a sunat băiatul care a rămas acolo în viață și mia- zis, tanti Raia, sună la salvare, căci pe Mihai l-a lovit o mașină și stă jos, nu se mișcă deloc și-i curge sânge din urechi. Acolo pe loc a murit. Salvarea a venit, a constatat decesul și s-a dus”.

Mai mult, aceasta ne-a spus, din mărturiile sătenilor, că șoferul nu ar fi fost singur în mașină, în momentul accidentului.

RAISA CIUREL, mama băiatului: „Era cu el la volan și soția lui, care a fost învățătoarea copilului meu. – Soția era cu el în mașină în momentul când s-a produs accidentul? – Împreună erau. Martorii care treceau pe drum ia văzut cum mergeau cu viteză mare. I-au văzut pe ambii în mașină. L-a lovit și l-a aruncat 20 de metri, 20 de metri.   De la spate l-a lovit. Nici nu a știut sărmanul că o să cadă jos. I-a curs deodată sânge din urechi și năsuc, n-a știut că nu se va mai scula”.

Teribilul accident care a luat viața băiatului s-a produs în seara zilei de luni, 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni, la intrarea în localitate. Familia în care a crescut minorul mai are încă doi copii la întreținere și o adolescentă de 18 ani plecată la studii peste hotare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE