3.2 C
Chișinău

Polițista care a spulberat trei pietoni pe trotuar, la Sângera, își va petrece următorii 4 ani după gratii: Decizia magistraților va fi atacată la Curtea de Apel | VIDEO

Polițista care a spulberat trei pietoni pe trotuar, la Sângera, își va petrece următorii patru ani după gratii, într-un penitenciar de tip deschis. Sentința a fost pronunțată astăzi, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Totodată, ea a fost privată de dreptul de a conduce și trebuie să achite peste 500.000 de lei, prejudiciu moral și material familiei victimelor, toate rude între ele. Procurorul ceruse șase ani de detenție pentru femeie, prin urmare, decizia magistraților va fi atacată la Curtea de Apel. 

OXANA IVANOV avocatul victimelor: „Fiind conștient ca tu, ca specialist în domeniu, care trebuie să supravegheze ordinea publică, securitatea publică, conducătorii auto, în ce stare urcă la volan, tu consumi băuturi alcoolice, tu urci la volan, tu conduci mijlocul de transport în sare avansată de ebrietate, a adormit la volan, tu omori un om și tot tu obții 4 ani de detenție. Asta este îngrozitor, asta este strașnic, oameni buni. Nu am cuvinte. Noi o să contestăm sentința la Curtea de Apel”.

Canal 5 l-a contactat pe avocatul inculpatei pentru a afla dacă este de acord cu sentința clientei sale și dacă o va ataca însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Tânăra a declarat anterior că își recunoaște vina.

Amintim că, accidentul în care o femeie de 30 de ani a murit, iar fiica și sora sa au ajuns la spital, s-a produs vara aceasta, în oraşul Sîngera. În victimele care se deplasau pe trotuar a intrat în plin o mașină condusă de o angajată de 22 de ani a Inspectoratului Național de Securitate Publică. Poliția a anunțat ulterior, într-un comunicat, că șoferița a fost testată alcoolscopic, iar aparatul Drager a arătat că aceasta era în stare de ebrietate avansată, având o concentrație de alcool de trei ori mai mare decât limita admisă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE