12.2 C
Chișinău

Agricultorii continuă protestele, dar promit că nu vor bloca, deocamdată, traseele

Negocierile începute săptămâna trecută între agricultori și reprezentanții Guvernului vor continua astăzi. Prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Agriculturii și industriei Alimentare, Vladimir Bolea, ar urma să aibă o întrevedere cu un grup al fermierilor protestatari. În același timp, Asociația „Forța fermierilor” anunță printr-un comunicat că drumurile deocamdată nu vor fi blocate și că agricultorii speră la un „rezultat pozitiv”, scrie Deschide.MD.

„Am fost informați că agricultorii nu vor bloca deocamdată punctele vamale și drumuri, întrucât azi urmează să fie continuate negocieri între protestatarii și domnul Prim-ministru și fermierii speră la un rezultat pozitiv”, se arată în comunicatul Asociației „Forța fermierilor”.

Prim-ministrul Dorina Recean a declarat în ajun că una din condiții pentru acordarea subvențiilor va fi obligativitatea producătorilor agricoli de a publica rapoartele financiare. Dorin Recean a spus că a solicita Ministerului Justiției să identifice o modalitatea de publicare a listei fermierilor care au beneficiat de subvenții.

„După noile criterii de subvenționare, atunci când cineva aplică va trebuie să semneze, pentru ca de azi înainte rapoartele financiare ale acestor companii să fie publicate, ca toți cetățenii să vadă pe cine subvenționăm. Eu sper că nu există o problemă, odată ce cetățenii finanțează din impozite această ramură nu trebuie să existe impedimente ca cei care beneficiază de banul public să publice rapoarte financiare”, a declarat Dorin Recean la Pro TV Chișinău.

Totodată, „Forța Fermierilor” anunță despre continuarea protestelor agricultorilor. Astăzi, fermierii din Hîncești, Leova, Nisporeni, Ungheni, Ialoveni vor veni la Vama Leușeni.

Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir se vor reuni între satele Tretești și Roșu, pe drumul
Cantemir – Cahul.

Fermierii din raionul Taraclia și UTA Găgăuzia vor ieși pe drumul Comrat – Vulcănești, în apropiere de sensul giratoriu de lângă satul Balabanu.

Agricultorii din raionul Basarabeasca se reunesc pe drumul Cimișlia-Basarabeasca, lângă satul Abaclia.

Fermierii din raionul Căușeni vor veni pe drumul Bender – Cimișlia, la intersecția spre Tocuz-Ucrainca.

Agricultorii din raionul Ștefan Vodă se adună pe traseul Căușeni-Palanca, lângă benzinărie, la intersecția cu drumul care duce spre Ștefan Vodă.

Fermierii din raionul Criuleni rămân lângă postul vamal intern la drumul Chișinău – Dubăsari.

Agricultorii din raioanele Orhei și Rezina rămân pe drumul Orhei-Rezina, intersecția de lângă satul Bușăuca.

Fermierii din raioanele Orhei și Telenești rămân la intersecția drumului Chișinău – Bălți și Chișinău – Soroca.

Fermierii din raionul Fălești rămân la centura orașului.

Agricultorii din raionul Rîșcani vor ieși lângă vama Costești -Stânca.

Punctele vamale și drumurile nu vor fi blocate, anunță „Forța fermierilor”.

Amintim că săptămâna trecută fermierii au purtat negocieri la guvern cu prim-ministrul Dorin Recean și cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Discuția s-a lăsat cu scântei, aur fermierii au spus că s-a încheiat fără niciun rezultat în timp ce Guvernul anunțase posibilitatea accesării pentru agricultori a unor credite în valoare de 500 de mii de lei garantate de stat în proporție de 90%.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE