9.4 C
Chișinău

Douăzeci de militari moldoveni participă la un atelier de lucru în cadrul exercițiului regional de stat major ”Regex 2024”, desfășurat în Moldova cu sprijinul Forțelor NATO din Italia: La deschidere a participat amiralul Stuart Munsch | VIDEO

Douăzeci de ofițeri de stat major din cadrul Armatei Naționale participă la primul atelier de lucru în cadrul exercițiului regional de stat major ”Regex 2024”, care începe astăzi și se va desfășura până pe 1 martie în țara noastră, cu sprijinul Comandamentului Forțelor Întrunite ale NATO din Napoli, Italia. Despre aceasta a anunțat, astăzi, Ministerul Apărării într-un comunicat de presă. 

Potrivit instituției, la deschiderea exercițiului, a participat generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, comandant al Armatei Naționale și amiralul Stuart Munsch, comandantul Comandamentului Forțe Întrunite ale NATO de la Napoli, care se află în Republica Moldova cu acest prilej.

În comunicat se mai menționează că scopul exercițiilor este de a pregăti militarii moldoveni pentru a acționa întrun cadru multinațional și de a consolida cooperarea internațională inclusiv în gestionarea situațiilor de criză.

Potrivit comunicatului, amiralul Munsch a mulțumit militarilor pentru deschidere și pentru instruirea comună ce va urma, care permite ofițerilor de stat major din diferite țări să fie interoperabili și să aibă mai multe posibilități de a aduce stabilitatea în lume.

Exercițiul de stat major constă din câteva ateliere de lucru care se vor desfășura conform unei agende aprobate, iar participanții vor fi instruiți de colegi din Comandamentul Forțelor Întrunite a NATO din Napoli.

Exercițiul ”Regex 24” are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent și Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.

Adm. Stuart Munsch este absolvent al Academiei Navale din SUA și în timpul carierei sale a condus patru misiuni consecutive de serviciu pe mare. Munsch a comandat Escadrila de Dezvoltare a Submarinelor din 2008 până în 2010, după care s-a întors la Pentagon pentru a conduce filiala Strategie Marinei. În 2019, a fondat și a servit ca șef principal adjunct al operațiunilor navale pentru dezvoltarea războiului N7. Și-a asumat atribuțiile de director al dezvoltării forțelor comune J7 în 2020. În același timp, servește ca și comandant al Forțelor Navale SUA Europa și al Forțelor Navale SUA Africa, unde aria sa de responsabilitate cuprinde apele care mărginesc coastele Europei și Africii, inclusiv Marea Baltică, Mediterană și Marea Neagră.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE