31.6 C
Chișinău

„Nu ne este clar motivul protestelor”. Consilierului ministrului Infrastructurii a comentat manifestarea transportatorilor din centrul capitalei | VIDEO

„Invităm domnii protestatari să aștepte ca acest cod al transporturilor rutiere să fie aplicat și să vedem care este de fapt impactul asupra pasagerilor, pentru că pe noi asta ne interesează”. Este reacția, Alinei Pisica, consilierului ministrului Infrastructurii, făcută într-un comentariu pentru News Maker la protestul de ieri al transportatorilor, în centrul Capitalei.

Pisica a declarat că ministerului Infrastructurii nu-i este clar motivul protestelor și că obiectivul instituției este să asigure cetățenii cu servicii de transport calitative, ceea ce a făcut prin modificarea Codului transporturilor rutiere.

Cu referire la aceste modificări, însă, protestatarii, membri ai Asociației Patronale a Operatorilor Auto, au declarat că de fapt „contravin legislației europene”.

Ei au spus că vor înainta trei cerinţe autorităților, care se referă la intenția Ministerului Infrastructurii de a elimina limitările de oră pentru cursele internaționale și reducerea intervalului până la 15 minute pentru cele naționale.

În reacție, deputatul PAS, Radu Marian, a declarat că fiecare are dreptul la protest și că revendicările vor fi analizate atent. ”Facilităm concurență sănătoasă și mai multe opțiuni de deplasare pentru călători. Ajutăm primăriile și primarii să ofere transport locuitorilor. Reducem birocrația! ”, a adăugat el, în răspunsul oferit pe Telegram.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE