10.5 C
Chișinău

Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea, chemat în Parlament: Va trebui să vocifereze soluțiile pentru agricultorii care protestează | VIDEO

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, urmează să fie audiat în Parlament în contextul protestelor fermierilor. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de 79 de deputați. Propunerea ca Bolea să fie invitat la audieri aparține deputatul PAS, Alexandru Trubca, care este și președintele Comisiei parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară.

ALEXANDRU TRUPCA, deputat PAS: „Având în vedere că suntem la început de an, dar și în contextul ultimelor evenimente, propun audierea ministrului Agriculturii. Să vină să ne povestească despre prioritățile ministerului pentru 2024, despre ce s-a reușit să facă în ultimii aproape doi ani de când conduce ministerul pentru sectorul agricoli și agricultori, dar și să vină cu soluțiile concrete pe care le are ministerul pentru agricultorii care vedem că protestează”.

Precizăm că fermierii au început protestele săptămâna trecută, blocând de mai multe ori drumul de acces spre Vama Leușeni. Agricultorii spun că sunt nemulțumiți că autoritățile nu intervin cu subvenții pentru atenuarea pierderilor din ultimii doi ani și că fără o alocare de cel puțin 400 de milioane de lei nu vor putea începe lucrările agricole de primăvară. Pentru vineri sunt planificate discuții cu fermierii la Ministerul Agriculturii.

La acestea va participa și premierul Dorin Recean. Amuntim că ieri, fermierii din Cahul au refuzat să discute cu ministrul Agriculturii, menționând că vor să se întâlnească doar cu primele persoane în stat. L-am telefonat pe ministrul Bolea pentru o reacție, dar acesta ne-a respins apelul și nu ne-a răspuns nici la mesajul expediat.

Anterior, președintele Comisiei parlamentare Agricultură și Industrie Alimentară, Alexandru Trubca, ne-a declarat că orice dialog al protestatarilor trebuie să aibă loc cu Guvernul, deoarece acolo sunt soluțiile, iar dacă Executivul va decide ca la discuții să participe și Parlamentul, atunci deputații vor da curs invitației. Serviciul de presă al Președinției nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE