31.6 C
Chișinău

Circa 150 de transportatorii au ocupat PMAN: Au cerut modificări în Codul transporturilor, privind limitarea orelor de lucru și intervalul de circulație | VIDEO

Transportatorii membri ai Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto au protestat din nou, astăzi, în centrul Chișinăului. De data aceasta aproximativ 150 de șoferi și-au parcat microbuzele în Piața Marii Adunări Naționale. 

Ei sunt nemulțumiți că la sfârșitul anului trecut autoritățile nu au acceptat să înainteze amendamente la proiectul de modificare a Codului transporturilor rutiere, în conformitate cu proiectul elaborat de APOTA.

Manifestanții au înaintat trei revendicări, una dintre care se referă la limitările de oră la nivel de transport internațional și reducerea intervalului de circulație până la 15 minute pentru curse la nivel național.

După aproximativ o oră de manifestație, niciun oficial nu a ieșit să discute cu oamenii. Ieri, însă ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat că noul regulament va rămâne neschimbat.

”Și eu sunt nemulțumit de modul în care transportatorii asigură acces la transportul interurban pentru cetățeni. Am făcut acest modificări ca să schimbăm situația”, a declarat ministrul Spînu. Aceleași nemulțumiri, transportatorii le-au expus și în cadrul unor proteste organizate la finele anului trecut.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE