18.3 C
Chișinău

După o săptămână de proteste, Guvernul reacționează: Recean invită fermierii la discuții, iar Bolea se deplasează la agricultorii de la Cahul | VIDEO

La o săptămână de la protestele fermierilor, premierul anunță că îi așteaptă la discuții în ziua de vineri. Totodată, Dorin Recean a anunțat că astăzi, ministrul Agriculturii Vladimir Bolea va pleacă la Cahul unde urmează să discute cu fermierii de acolo, cel mai grav afectați de secetă.

DORIN RECEAN: „Îndemn să avem respect pentru toți cetățenii. Evident, avem dreptul să protestăm, dar să o facem în așa măsură, încât să nu afectăm drepturile altora. Există angajamentul vicepremierului Bolea, al Guvernului în general și al meu ca noi gradual să rezolvăm toate problemele. Ce facem în 2024? Avem aproximativ 1,7 miliarde de lei în Fondul de subvenționare. În plus, noi, statul, adică toți cetățenii RM am mai împrumutat 1,5 miliarde de lei, ca să putem acorda granturi de aproximativ 1 miliard de lei în sectorul zootehnic, dar și pentru pomicultură. În acest an, am accelerat și mai mult debursarea subvențiilor. Deja la ziua de astăzi, 361 de milioane de lei au fost debursați pe programele de subvenționare AIPA.”

Totodată, Dorin Recean a amintit despre cele 50 de milioane de lei alocate suplimentar săptămâna trecută pentru fermierii din sudul țării care au avut de suferit de pe urma secetei din anul trecut. Suportul este destinat pentru aproximativ 400 de producători de cereale din raioanele Cahul, Cantemir, Ștefan Vodă, Leova și Taraclia care vor primi în mediu câte 2500 de lei per hectar pentru a acoperi pierderile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE