4.2 C
Chișinău

Andrei Spînu se spală pe mâini și declară că nu are vreo treabă cu compania implicată în scandalul legat de Aeroport | VIDEO

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, reacționează după ce mai mulți lideri de partide și-au exprimat suspiciunile cu privire la legalitatea organizării licitației pentru selectarea agentului economic care va lua în chirie spații din Aeroportul Chișinău pentru a presta servicii de catering și Travel Retail. „Eu nu am nicio treabă cu compania despre care se vorbește”, a punctat Spînu, în platoul PRO TV.

Referitor la acuzația că ar fi aranjat lucrurile în așa fel, încât să fie favorizată o companie anume și dacă are vreo legătură cu compania franceză Lagardere, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, spune că nu are nicio afiliere cu agentul economic respectiv.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Eu nu am nicio treabă cu această companie. Să fie foarte clar. Nu m-am întâlnit cu reprezentanții acestei companii, nu știu cine sunt ei, cine sunt cei din România unde își au oficiul. Nu am avut nicio discuție nici telefonică, nici prin internet cu aceste persoane. Toate speculațiile din spațiul public referitor la afilierea mea pe care le face Ministerul referitor la această companie sunt un fals mare și am să rog toată lumea să se oprească din a distribui falsuri”.

În opinia lui Spînu, scandalul din jurul licitației pentru spațiile comerciale de la Aeroport este generat de grupul de companii care a activat anterior acolo și despre care Spînu spune că este asociat lui Ilan Șor.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Tot acest scandal în jurul licitației, din punctul meu de vedere, este generat de grupul criminal Șor, care înțelege că într-un timp foarte scurt își va pierde toate veniturile pe care le generează acele spații. Ei toți încearcă să destabilizeze situația”.

Contactat de noi, Ilan Șor nu ne-a răspuns deocamdată pentru un comentariu, iar unul dintre avocații săi a negat acuzațiile.

AURELIU COLENCO, avocat: „Acesta nu este scandal, în primul rând. Aceasta este reacția populației și a unor persoane la infracțiunea pe care apregătit-o și a comis-o însuși Andrei Spînu. Andrei Spînu, toți își fac planuri politice, spunând după asta că o grupare criminală, etc. Nicio probă în acest sens nu a prezentat domnul Spînu. Acesta este un motiv al său de apărare de la infracțiunile pe care el personal le-a comis, pe care noi o să le demonstrăm în instanța de judecată și la procuratură”.

Amintim că, după ce Agenția Proprietății Publice a publicat termenii licitației pentru închirierea spațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău, mai multe formațiuni politice, între care MAN și CUB, șiau exprimat suspiciunile cu privire la organizarea tenderului. Partidele i-au acuzat pe organizatorii licitației că au formulat condiții pentru o anumită companie.

Agenția Proprietății Publice, care desfășoară tenderul, a declarat pentru Canal 5 că nu poate comenta declarațiile politice. Totodată, deputatul PAS, Radu Marian, în platoul realitatea.md, a respins categoric orice acuzații legate de fraudă în organizarea licitației.

De menționat că în noiembrie 2023, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a anunțat că o firmă franceză cu renume va veni la Chișinău ca să „vadă” aeroportul. Anterior, el a spus că își dorește concesionarea întreprinderii „unui consorțiu germano-francez” şi a reiterat că statul nu are resurse financiare pentru a investi în infrastructura Aerogării. Spînu nu a precizat dacă este vorba de o firmă concesionară sau de un chiriaș al localului.

Licitația privind transmiterea în folosinţă a spațiilor Aeroportului Internațional Chișinău, inclusiv Zona Verde și Duty Free a fost anunțată de Agenția Propietăți Publice în 18 ianuarie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE