31.2 C
Chișinău

„Un om deosebit și un profesionist desăvârșit”. Mesajul Ministerului Culturii, după decesul cunoscutului acordeonist Mihai Amihalachioaie | VIDEO

Cunoscutul acordeonist, dirijor de muzică populară, simfonică și de operă Mihai Amihalachioaie, Maestru în Artă, s-a stins din viață în această noapte, la vârsta de 62 de ani, anunță într-un comunicat de presă Ministerul Culturii.

Instituția a postat un mesaj al directoarei Centrului Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Silvia Zagoreanu, cea care a și dat vestea despre trecerea în neființă a artistului.

„Îmi este greu să vorbesc la trecut despre Mihai.  Un om deosebit și un profesionist desăvârșit. Era unul dintre puținii folcloriști, care cunoaște bine ceea ce face”, a scris aceasta.

Mihai Amihalachioaie s-a născut în satul Molnița, regiunea Cernăuți. În 2001, pentru întreaga sa activitate, a fost distins cu titlul onorific Maestru în Artă.

Din anul 1998, Mihai Amihalachioaie este dirijor al Filarmonicii Naționale, al Orchestrei Naționale de Cameră, al Orchestrei Simfonice a Radioteleviziunii din Chișinău și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE