31.2 C
Chișinău

Un nou caz de rujeolă, confirmat de ANSP: Pacientul are vârsta de 17 ani | VIDEO

Încă un caz de rujeolă a fost confirmat în țara noastră. Este vorba despre un băiat de 17 ani, din Ialoveni, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Infecționiștii au stabilit că, boala s-a acutizat mai mult de o săptămână în urmă, iar pacientul s-a adresat cu febră înaltă, tuse, rinoree, după care au apărut erupțiile cutanate.

Potrivit ANSP, adolescentul nu a fost vaccinat conform calendarului de imunizări, din cauza refuzului părinților.

Băiatul a contactat cu o persoană venită din România care dezvolta simptome similare. În prezent, pacientul se află la spital unde urmează tratamentul, iar persoanele care au intrat cu el în contact sunt sub monitorizarea medicului de familie. Doctorii atenționează repetat populația că, virusul rujeolic continuă să fie un pericol pentru sănătate, afectând persoanele nevaccinate. În Republica Moldova, imunizarea împotriva acestui virus este în scădere în ultimii ani, anunță ANSP.

De la începutul anului, acesta este al doilea caz de rujeolă înregistrat în țară, primul fiind confirmat la un copil din raionul Orhei. În 2023, au fost depistate trei cazuri de rujeolă, iar în anii precedenți nici unul.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimele luni, se înregistrează o creștere semnificativă a cazurilor de rujeolă în regiunea europeană, îndeosebi în țările vecine.

În România a fost declarată epidemie de rujeolă în decembrie trecut, fiind înregistrate aproape 4700 de cazuri, inclusiv 6 decese.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE