4.2 C
Chișinău

A evitat să explice motivul plecării: Stela Leucă a demisionat din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe | VIDEO

Încă o plecare la Ministerul de Externe. Stela Leucă a demisionat din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe, fără a spune care sunt motivele.

Într-o postare pe Facebook ea a scris că, în ultimii 2 ani și jumătate în calitate de secretar de stat pentru Integrare Europeană și membru al Cabinetului ministrului Popescu, a avut parte de o călătorie incredibilă.

„ Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a însemnat pentru mine mai mult decât un simplu loc de muncă, devenind o a doua casă. Sunt mândră că am făcut parte din scrierea istoriei țării noastre. Am muncit cu toții neobosit pentru a consolida parteneriatul strategic al Republicii Moldovei cu SUA și statele membre ale UE, pentru a obține statutul de țară candidat UE, pentru a organiza Summit-ul Comunității Politice Europene în Moldova, pentru a obține decizia Consiliului UE de a deschide negocierile de aderare”, a scris Leucă în mesaj.

Totodată, ea și-a exprimat recunoștința față de fostul ministru Nicu Popescu și nu a menționat ce funcție va ocupa pe viitor.

Aceasta este a treia plecare de la Externe din ultima perioadă. La finele lunii ianuarie, șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, și-a anunțat demisia, apoi, de la minister a plecat la Președinție consilierul său, Igor Zaharov.

Actualul ministru de Externe este fostul vicepreședinte al Parlamentului și deputat PAS, Mihai Popșoi.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE