36.1 C
Chișinău

Stare de alertă în Chișinău: Un pacient al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Codru” a dat bir cu fugiții de la Spitalul de Urgență. Acum doi ani și-a ucis tatăl în bătaie

UPDATE: Pacientul de la Spitlul Clinic de Psihiatrie „Codru”, care noaptea trecută a dat bir cu fugiții, din Institutul de Medicină Urgentă, unde a fost dus pentru o intervenție chirurgicală, a fost reținut cu puțint timp în urmă de oamenii legii.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un pacient al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Codru” a dat bir cu fugiții de la Spitalul de Urgență. Acum doi ani și-a ucis tatăl în bătaie. Sursele Pulsmedia.MD susțin că este vorba despre un individ în vârstă de 35 de ani care a fost dus de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Codru la Institutul Național de Medicină Urgentă pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale, însă noaptea trecută acesta ar fi dat bir cu fugiții, susține o persoană anonimă într-un mesaj expediat pe adresa redacției PulsMedia.MD

„Un condamnat sau bolnav nu știu cum să-i zic, care era internat în Secția Nr.10 a Spitalului de Psihiatrie, după ce acum doi ani și-a ucis tatăl, în această dimineață a bătut în geamul casei mele. M-am dus la psihiatrie să întreb cum acesta a ajuns la libertate, iar acolo doamna Silvia mi-a zis că nu se mai află la ei și că ieri l-au trimis la Spitalul de Urgență să-i facă o operație. Am sunat la spital să întreb de așa pacient și acolo mi s-a spus că noaptea trecută acesta a fugit din spital. Cel mai tare a durut faptul nimeni nu s-a uimit, de parcă așa și trebuia să fie”, se arată în mesaj.

„Am mai vorbit și cu domnul Andrei din secția care răspunde de pacienții de la Spitalul de Urgență și el a zis că a sunat la Spitalul CLinic de Psihiatrie Codru și i-a anunțat despre acest fapt. Totodată, cică m-a sfătuit să sunt la 112 și să comunic dacă simt că viața îmi este în pericol, dar nu la spital. I-am zis că deja am vorbit cu cei de la 112, dar de acolo mi s-a spus să mă duc să depun o plângere. Am fost nevoit să-mi ia soția și am plecat la părinții mei în siguranță”, mai scrie persoana care ne -a sesizat despre acest caz.

Sursele noastre din cadrul IMU susțin că, după ce a fost stabilită absența pacientului, nici cei de la Urgență, dar nici cei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Codru” nu s-au grăbit să alerteze poliția despre faptul că pacientul a șters putina.

Oamenii legii au fost alertați de către o persoană anonimă la Serviciul Unic de Urgență 112 și imediat au interprins toate măsurile de rigoare pentru a-l anunța în căutare pe individ, dar și pentru stabilirea locului acestuia cu ulterioara reținere.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a confirmat pentru PulsMedia.Md existența unui asemnea caz.

„Poliția a fost sesizată în acestă dimineață despre faptul că un bărbat a părăsit samovolnic spitalul de urgență. Cazul a fost înregistrat, a fost făcută orientare și au fost informate toate subdiviziunile IGP. În prezent se intreprind toate măsurile de rigoare pentru a fi stabilit locul aflării acestuia”, a declarat Stati.

Am încercat să aflăm mai multe detalii despre caz, dar și despre faptul dacă instituția medicală a alertat sau nu poliția despre dispariția pacientului. Purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Doina Arsene, ne-a comunicat că nu cunoaște despre acest caz, dar se va documenta și va reveni cu un răspuns într-o oră, însă până la publicare materialului așa și nu am mai primit nicio reacție.

Totodată, i-am contactat și pe cei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Codru”, la numerele de telefon afișate pe site-ul instituție, dintre care la doar unul ne-a răspuns o femeie care s-a prezentat a fi din cadrul admninstrației, dar fără a oferi vreun nume.

La rândul ei, interlocutoare noastră ne-a zis că nu cunoaște nimic despre acest caz și ne-a sugerat să vorbim cu factorii de decizie din cadrul Spitalului, dar asta va fi peste o oră pentru că acum toți sunt la pauza de masă.

Aici este de menționat că fugarul la data de 27 august 2021, l-a ucis în bătaie pe tatăl său în vârstă de 74 de ani, după ce acesta i-ar fi reproșat că duce de la casă bunurile pe băutură, și l-a lăsat să zacă fără suflare pe drumul central din localitatea Cernoleuca, raionul Dondușeni.

Amintim că acum cinci zile, un individ în vârstă de 33 de ani, care a fost internat la psihiatrie după ce și-a ucis tată, a fost eliberat de către medici i-ar în aceeași zi și-a ucis mama cu bestialitate decapitând-o cu o foarfecă de vie în localitatea Marcăuți, din raionul Dubăsari.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE