4.2 C
Chișinău

Curtea Constituțională examinează astăzi contestarea depusă de Adunarea Populară a Găgăuziei, privind modificările la Codul Fiscal | VIDEO

Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de Adunarea Populară a Găgăuziei, care a contestat modificările la articolul 6 din Codul Fiscal.

De dimineață, părțile au dezbătut subiectul înaintat în fața magistraților, iar începând cu ora 14:00, înalta instanță va oferi intrebări reprezentanților din autonomie, ne-a spus avocatul Iurie Mărgineanu.

Amintim că, deputații de la Comrat au contestat modificările legii care completează articolul 6 din Codul Fiscal, prin care Găgăuzia este obligată să restituie TVA-ul din propriul buget.

Adunarea Populară a făcut apel la instituțiile statului să ia măsuri pentru a suspenda punerea în aplicare a noilor prevederi legislative, atîta timp cât nu există o hotărîre a Curții Constituționale. Parlamentarii din Comrat consideră că inițiativa contravine legislației, întrucât nu a fost consultată cu autoritățile locale.

În reacție, reprezentanții PAS au declarat că legea votată de Parlament vine să aducă mai multă corectitudine în relația dintre bugetul național și bugetul UTA Găgăuzia.

Potrivit autorităților, doar în ultimii 5 ani, bugetul central a rambursat peste 640 milioane lei în calitate de TVA către regiune, ceea ce nu este corect, întrucât taxele sunt încasate în bugetul local, nu central.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE