29.2 C
Chișinău

Veaceslav Ioniță, răspuns ironic la adresa celor care l-au criticat: „În timp ce ne etalăm cine e mai deștept și facem Hi, Hi, Ha, Ha, sute de mii de moldoveni cu groază așteaptă următoarea factură la gaz” | VIDEO

Expertul economic Veaceslav Ioniță a venit cu un răspuns ironic la adresa celor care l-au criticat, după ce a afirmat că Moldova achită de 4 ori mai mult pentru gaze decât Ucraina sau Ungaria și cu 45 la sută mai mult decât media regională.

Într-o postare pe Facebook, el a scris că toate aceste artificii au urmărit un singur scop, devierea atenției publice de la subiectul de bază discutat.

„Atunci când participi la o discuție, este extrem de important să nu pierzi din vedere subiectul discutat. Cu alte cuvine, nu te lăsa dus de nas. Spre exemplu putem discuta cum își achită facturile suedezii, le ajung sau nu bani. Prețul la gazele naturale din Mozambic, tot ar prezenta interes pentru unii. Subiectul discutat de noi a fost unul extrem de simplu și trist: moldovenii achită cele mai mari tarife la gazele naturale din Sud-Estul Europei. Atât. Vedeți cât e de simplu. În timp ce noi ne etalăm aici cine e mai deștept și facem Hi, Hi, Ha, Ha, sute de mii de moldoveni cu groază așteaptă următoarea factură, care este mult mai mare decât în România, Ucraina, sau alte țări din Regiune. Trist”.

Ioniță a fost criticat de către unii experți în energetică, ministerul Energiei, conducerea Moldovagaz, dar și cea a Energocom care au spus că, informațiile prezentate de Ioniță nu corespund realității și că Moldova, nu poate fi comparată cu țările care au resurse proprii de combustibil.

Iar, expertul Sergiu Tofilat a menționat într-o postare pe Facebook că, analiza lui Ioniță nu corespunde adevărului.

„Tovarăşul Ioniţă a luat ofertele de preţ nereglementate pentru decembrie şi le-a comparat cu tariful anual. Genial, e fix cum ai compara temperatura din luna decembrie cu temperatura medie pe tot anul”, a scris Tofilat menționând că Ucraina a îngheţat tarifele din cauza războiului, dar primeşte ajutor de la întreaga lume să-şi finanţeze bugetul.

„Ungaria a mers pe populism și a făcut subvenţionare încrucişată. Ceea ce face tovarăşul Ioniţă se numeşte manipulare şi dezinformare”, a mai scris Tofilat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE