18.3 C
Chișinău

Detalii șocante despre fiul care și-a decapitat mama la Dubăsari: Bărbatul s-a tratat 8 ani de zile la un spital de psihiatrie, după ce și-a ucis tatăl

Crimă cu deosebită cruzime la Dubăsari. Un fiu și-a decapitat mama după ce între ei s-ar fi iscat un conflict. Tragedia a avut loc chiar în ziua în care bărbatul a fost externat după 8 ani de tratament la un spital de psihiatrie, ne-a spus Poliția. Vă avertizăm că urmează detalii cu puternic impact emoțional.

Potrivit oamenilor legii, crima s-a produs în seara zilei de 30 ianuarie, într-un sat din raionul Dubăsari. Bărbatul a revenit acasă după ce fost eliberat în aceeași seară din Spitalul de Psihiatrie din Codru, după 8 ani petrecuți la ospiciu cu supraveghere riguroasă.

Acesta a fost plasat în instituția medicală, ca măsură de constrângere, după ce și-a ucis tatăl, iar medicii au constat că bărbatul suferă de schizofrenie, informație oferită pentru postul nostru de televiziune de către șefa Secției comunicare a Inspectoratul General al Poliției, Diana Fetco.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare IGP: „Oamenii legii au stabilit că un bărbat de 33 de ani, eliberat aseară dintr-o instituție medicală de sănătate mintală și-a decapitat mama de 61 de ani, după ce între cei doi s-a iscat un conflict. Pe caz a fost pornită urmărirea penală pentru omorul unei persoane, săvârșit asupra unui membru de familie, cu deosebită cruzime, iar bărbatul a fost reținut. Precizăm că, bănuitul în anul 2016 a mai fost cercetat penal pentru omorul tatălui său, instanța de judecată stabilindu-i starea de iresponsabilitate, cu aplicarea în privința acestuia a măsurii de constrîngere cu caracter medical, fiind internat în instituția psihiatrică cu supraveghere riguroasă. La 30 ianuarie curent, conform extrasului eliberat de instituția medicală, acesta a fost externat”.

Potrivit Dianei Fetco, mama bărbatului i-ar fi reproșat faptul că acesta și-a ucis tatăl, în urmă cu 8 ani, fapt pentru care a și ajuns internat la ospiciu. Replica femeii l-ar fi dezichilibrat, iar el ar fi lovit-o cu un ceaun în cap apoi ar fi omorât-o.

Potrivit Poliției, după săvârșirea crimei, suspectul a sunat la Serviciul 112. IGP a pornit urmărire penală pentru omorul unei persoane, săvârșit asupra unui membru de familie, cu deosebită cruzime, iar bărbatul a fost reținut.

Acesta riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE