29.2 C
Chișinău

Concubinul mamei ar fi abuzat-o sexual pe minora, care a născut la 11 ani. Martor: „S-a făcut testul ADN și s-a depistat că el este vinovatul”. Ce spune Poliția | VIDEO

Bărbatul, suspectat că ar fi violat minora de 11 ani care a născut, a fost reținut în această dimineață de Poliție. Informația, în exclusivitatea, a fost oferită pentru Canal 5 de către un martor. Șefa Secției Comunicare din cadrul IGP, Diana Fetco, ne-a confirmat reținerea bărbatului pentru 72 de ore. Iar, ministrul Muncii a solicitat o anchetă internă în acest caz.

În dimineața zilei de miercuri, oamenii legii l-au reținut pe bărbatul suspectat care ar fi violat minora de 11 ani care a adus pe lume un copil. Informația ne-a fost oferită în exclusivitate de către un martor, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

„Astăzi a fost arestat concubinul mamei fete care a născut de 11 ani. Sau s-a făcut testul ADN, că trebuia să facă expertiza ADN și cred că, s-a făcut testu ADN și s-a depistat că el este vinovatul. Fata ieri a fost prima zi la școală și nu știu Direcția ce o să spună, dar cred că ceva s-a aflat. Nu în zadar el a fost arestat, încătușat, atâta timp cât s-a aflat de fată de o lună și ceva, el o fost în liberate, dar azi a fost încătușat de poliție și luat”.

Ulterior, șefa Secției Comunicare din cadrul IGP Diana Fetco, ne-a confirmat reținerea suspectului. Ea a precizat că bărbatul este reținut pentru 72 de ore, are 46 de ani și este originar din România.

Mai multe detalii deocamdată nu ne-au fost oferite.

Primarul localității în care s-a produs cazul, ne-a spus că minora i-ar fi recunoscut mamei sale că anume concubinul său ar fi abuzat-o sexual.

„A depistat că este el, cum am înțeles din spusele mamei, fata a spus că este concubinul, până acuma a ascuns și acuma a zis că este el.
– Dar, de ce fata acum brusc a spus că este el?
– Mama a convins-o pe toată perioada de timp, a discutat cu mama, și periodic o întreba, spune, spune cine este, și s-a decis să spună.

– Dar fata era constrânsă de acest bărbat, am în vedere o amenința cu ceva?
– Nu pot să spun nimic aici”.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a declarat pentru portalul de știri Agora că, acest caz demonstrează că sistemul este eșuat. Alexei Buzu a menționat că a solicitat o anchetă internă la minister.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Noi am fost niște lași, care aprobăm legi prin care spunem că autoritatea publică locală, asistentul social, polițistul, medicul o să rezolve toate problemele fără instrumentare, fără resurse suplimentare și asta este o abordare lașă. Este un eșec, inclusiv al meu ca și ministru, care trebuie să ne aducă cu picioarele pe pământ”.

Ministrul a menționat că în Moldova sunt angajați doar 10 la sută din minimul necesar de specialiști în domeniul protecției drepturilor copilului.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „În Republica Moldova ar trebui să avem minim 300 de specialiști în protecția dreptului copilului. Noi avem 30-40 de asemena specialiști, pentru că am aprobat o lege în care spunem că, dacă administrația publică locală are resurse, poate angaja specialiști în protecția dreptului copilului. Iarăși o altitudine lașă și perfidă. Și noi în contextul reformei Restart noi vom face investiții în acest sens”.

Amintim că, minora din clasa a cincea a născut o fetiță. Cazul s-a produs într-un sat din Moldova. Primarul localității a declarat pentru canal 5 că, mama ei era peste hotare, iar copila și fratele său, în vârstă de 13 ani, au rămas în grija concubinului ei. Fata ar fi ascuns sarcina până în a opta lună, iar cea care a bănuit ceva a fost o profesoară. Suspectul ar fi cuncubinul mamei minorei, aceasta fiind plecată peste hotare atunci când s-ar fi produs infracțiunea. Fata și fratele său au fost plasați la un centru din Capitală unde au primit consiliere psihologică, ne-a mai spus primarul.

Poliția a deschis o cauză penală pentru viol asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă închisoare de până la 20 de ani sau detenție pe viață. Bărbatul și avocatul acestuia nu au venit deocamdată cu o reacție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE