29.2 C
Chișinău

În municipiul Bălți a fost înregistrat un caz de scarlatină. Autoritățile au decis să introducă un regim special din intrare în clădirea administrației publice locale | VIDEO

La Primărie cu mască. De săptămâna viitoare, oamenii vor putea intra în clădirea administrației publice locale din Bălți, doar cu masca de protecție, le va fi verificată temperatura și își vor dezinfecta mâinile. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către primarul municipiului, Alexandru Petcov. Potrivit edilului, măsura a fost luată după ce săptămâna trecută, în oraș, a fost înregistrat un caz de scarlatină, peste 370 de cazuri de infecții respiratorii virale acute și gripă, dar și 10 cazuri suspecte de tuse convulsivă. 

ALEXANDR PETCOV, primarul mun. Bălți: „O să fie un regim de intrare special care va fi elaborat de către Direcția Sănătate. La primărie, regimul de mască, regimul de distanță, regimul de temperatură, termometrie. Noi am mai trecut prin chestia asta, nu este ceva nou, cu părere de rău”.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că, săptămâna trecută, pe teritoriul țării s-au înregistrat 10.350 de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii superioare, cu 31 la sută mai mult față de săptămâna precedentă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE