18.3 C
Chișinău

„Al doilea mandat al lui Sandu este calea către dictatură”. Partidul ”Renaștere” a îndemnat formațiunile de opoziție să se unească împotriva actualei puteri | VIDEO

Partidul ”Renaștere” îndeamnă formațiunile de opoziție din țară să se unească împotriva actualei puteri, pentru a preveni realegerea actualului președinte Maia Sandu, pentru al doilea mandat. Reprezentanții partidului invită forțele de opoziție în fața Parlamentului, în data de 1 februarie, pentru a protesta împotriva guvernării. Serviciul de presă al fracțiunii parlamentare PAS și cel al Președinției nu au comentat deocamdată apelul.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Partidului ”Renaștere” Natalia Parasca, adresându-se reprezentanților altor formațiuni politice, a spus că, în ciuda faptului că forțele de opoziție pot avea opinii diferite asupra diverselor probleme, este necesar să se consolideze eforturile pentru lupta împotriva partidului de guvernământ și a președintelui Maia Sandu.

NATALIA PARASCA, președintele Partidului „Renaștere”: „Trebuie să ne unim. Mai întâi, propunem să începem un dialog pentru consolidarea tuturor forțelor politice de opoziție sub sloganul „Moldova fără Sandu. Moldova fără PAS”. Al doilea mandat al lui Sandu este calea către dictatura unei singure forțe politice. Sarcina noastră este să prevenim acest lucru”.

Deputatul independent Vasile Bolea a enumerat motivele care, în opinia sa, sunt suficiente pentru demisia puterii și a președintelui Sandu.

VASILE BOLEA, deputat independent: „Unul dintre principalele motive pentru care PAS ar trebui să plece este soluționarea ineficientă a problemelor economice. Următorul punct este modul în care partidul de guvernământ abordează problemele sociale. De asemenea, al treilea punct este lipsa de transparență și dialog din partea PAS. Cetățenii doresc să participe la procesul de luare a deciziilor și doresc să fie informați cu privire la direcția în care se îndreaptă țara noastră”.

La rândul său, deputatul Alexandr Nesterovschi a cerut partidelor de opoziție și cetățenilor să vină la un miting de protest la Parlament.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat independent: „Noi, ca partid al păcii, „Renașterea” invităm toate forțele politice care există în țara noastră, toate partidele de opoziție, toți cetățenii, împreună cu noi, fără steaguri politice, să vină la Parlament, în data de 1 februarie la ora 10:00”.

Nici serviciul de presă al PAS și nici reprezentanții serviciului de presă al Președinției nu au răspuns la apelurile și mesajele noastre pentru a comenta declarațiile reprezentanților Partidului „Renaștere”, până la difuzarea subiectului.

Anterior, reprezentanții partidului de guvernământ au spus că în Republica Moldova fiecare persoană se bucură de dreptul la libertatea de întrunire și libertatea de exprimare. Iar președintele Maia Sandu a declarat că statul respectă dreptul cetățenilor la proteste pașnice, adăugând că provocările nu pot fi tolerate. Potrivit șefului statului, în Moldova se pregătesc provocări de către Federaţia Rusă prin intermediul partidelor de opoziţie.

În ceea ce privește situația economică dificilă, guvernarea a menționat că aceasta a fost cauzată de criza energetică și de războiul din Ucraina, care a dus la creșterea inflației și la majorarea prețurilor.

Cu toate acestea, autoritățile spun că au luat măsuri pentru a atenua impactul acestei creșteri prin acordarea de compensații pentru utilități, creșterea veniturilor și a plăților sociale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE