24.4 C
Chișinău

Detalii cutremurătoare despre cazul minorei de doar 11 ani, care a născut o fetiță. Cine ar putea fi tatăl copilului și cum a încercat tânăra mamă să ascundă sarcina | VIDEO

Caz ieșit din comun într-un raion din țară. O minoră de 11 ani a născut o fetiță. Informația a fost confirmată pentru Canal 5 de către primarul localității. Pe caz a fost pornit un dosar penal pentru viol, iar printre suspecți se află concubinul mamei copilei. Pentru a păstra identitatea minorei, nu vom divulga niciun fel de date cu caracter personal și nici localitatea în care s-a produs cazul.

O fetiță de doar 11 ani a devenit mamă. Ea a născut la începutul lunii ianuarie, într-un sat din Republica Moldova.

Informația a fost confirmată pentru Canal 5 de către primarul localității. Minora a născut o fetiță sănătoasă, rămânând însărcinată la 10 ani. Mama ei era peste hotare, iar copila și fratele său, în vârstă de 13 ani, au rămas în grija concubinului mamei.

Familia nu a știa absolut nimic despre această sarcină, mai spune edilul, care precizează că prima persoana care a bănuit ceva a fost profesoara ei.

„S-a părut ceva dubii la profesoară, fetița din totdeauna îi plăcea să umble cu haine mai largi pe ea, și profesoara i s-a părut ceva și i-a spus medicului de familie. Medicul de familie a fost anunțată în ziua ceea după masă, în a doua zi a fost plasat copilul cu mașina de la centrul de sănătate a fost plasat la spital pentru a da analize”.

După spusele edilului, fetița, care era deja în a opta lună de sarcină, a încercat să ascundă acest lucru și a prezentat analizele fratelui său.

„Până la aceasta, fetița a adus analiză falsă, a luat urina la fratele său cu o zi înainte. Și rezultatul a fost negativ, dar fetița părea suspect și de aceea s-a luat măsura de dus la de dus analiza direct cu medicul de familie”.

S-a depistat că fetița era însărcinată în a opta lună și tot atunci cazul a fost denunțat la Poliție. Suspectul ar fi devenit cuncubinul mamei minorei, aceasta fiind plecată peste hotare atunci când s-ar fi produs cazul.

Fata și fratele său au fost plasați la un centru din Capitală, ne-a mai spus primarul.

„După aceea noi am întreprins toate măsurile necesare, copilul a fost plasat la Centrul de Asistență și Protecție a Victimelor din Chișinău, deoarece ca suspect în cazul dat a fost cuncubinul mamei, mama deoarece nu era acasă era plecată peste hotare la muncă, și noi am întreprins măsurile necesare, am plasat toți copii la centrul dat”.

O sursă Canal 5 care a dorit să-și păstreze anonimatul, ne-a declarat că vestea a venit ca un șoc că nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva.

„A mai fost un caz, în sat a mai fost un caz când era mama ei acasă, fata asta umbla brambura pe drumuri. A fost cazuri că s-a dus la iaz cu băieții și s-a dezbrăcat, o mai bâjbâiau, au mai fost un caz că au prins-o în casă cu verișorul ei. Care spun că poate să fie și fratele ei, mai are un verișor mai mare ca fratele ei.
– Dar, fratele câți ani are?
– În jur de 13-14 ani are”.

Poliția investighează acest caz, spune Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul IGP. Ea a precizat că a fost inițiată procedura de audiere în condiții speciale a minorei și pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru viol asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani.

Și Ministerul Sănătății a confirmat acest caz. Elena Mudrîi, șefa Serviciului comunicare cu mass-media Ministerului Sănătății ne-a declarat că fetița de 11 ani a născut la Institutul Mamei și Copilului.

Pentru presă, reprezentanții Institutului au declarat că atât copila de 11 ani cât și micuța născută sunt sănătoase.

Conform articolului 171, alineatul 3, violul de către persoana care se afla în grija, sub ocrotirea sau sub protecția, în educarea sau în tratamentul făptuitorului, săvârșit cu bună știință asupra unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani, se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani sau cu detenție pe viață.

Datele oficiale arată că, în 2022, în țară au fost înregistrate 1500 de nașteri în rândul adolescentelor, însă în rândul minorelor sub 15 ani cazurile sunt ieșite din comun.

Acum opt ani, o fetiță de 13 ani din centrul țării a devenit mamă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE