18.3 C
Chișinău

În Republica Moldova va fi creată Comisia pentru elaborarea Strategiei naționale de apărare. Cine va fi inclus în componența acesteia | VIDEO

Președintele Sandu a semnat decretul cu privire la crearea Comisiei pentru elaborarea Strategiei naționale de apărare a Republicii Moldova. Potrivit documentului, președinte a fost desemnat ministrul Apărării Anatolie Nosatîi.

Printre restul 21 de membri sunt reprezentanți ai Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, SIS şi SPPS.

Ei trebuie să prezinte Executivului pentru aprobare în maxim 5 luni, proiectul Strategiei naționale de apărare. Totodată, vor analiza sistemul național de apărare, ținând cont de obiectivele naționale în domeniul de securitate și apărare stabilite în Strategia securității naționale.

La fel, Comisia va crea un grup de lucru și va antrena în activitatea sa reprezentanți din cadrul autorităților de stat, organizațiilor neguvernamentale și internaționale, care vor acorda asistența necesară.

Decretul, semnat luni, intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Amintim că în decembrie, Parlamentul a adoptat Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Strategiei securității naționale, o inițiativa legislativă a Maiei Sandu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE