18.3 C
Chișinău

Deputații revin din vacanță. Când va avea loc prima ședință a sesiunii de primăvară | VIDEO

Deputații revin din vacanță. Ei se vor convoca în sesiunea ordinară de primăvară 2024, începând cu data de 1 februarie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Potrivit Legislativului, Biroul permanent urmează să aprobe ordinea de zi.

Conform Regulamentului instituţiei, Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Cea de primăvară începe în februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Iar cea de toamnă se deschide în septembrie și nu poate depăși sfârșitul lui decembrie.

Reamintim că în 18 ianuarie, parlamentarii sau întrunit într-o ședință extraordinară în care au fost examinate și aprobate cinci inițiative legislative, printre care modificarea Codului Electoral.

Amintim că deputații BCS au părăsit atunci sala de plen pentru că în ordinea de zi, așa cum au spus, ei, nu au fost introduse proiecte importante.

Asociația Promo-Lex a declarat că organizarea ședinței extraordinare nu a fost justificată, iar transparența decizională a fost afectată cu 60%. Purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas, ne-a spus că nu comentează cele menționate de Promo-LEX, iar serviciul de presă al Parlamentului nu ne-a răspuns atunci la solicitarea expediată pentru o reacție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE