24.4 C
Chișinău

Blănuri, genți de dame și piese auto: Contrabandă din Rusia, depistată de vameşii de la Leușeni | VIDEO

Blănuri, genți de dame, piese auto și alte mărfuri de contrabandă au fost depistate de vameşii de la Leușeni. Potrivit Serviciului Vamal, bunurile în cantități comerciale au fost găsite într-un microbuz ce venea din Federația Rusă, condus de un moldovean de 32 de ani.

TATIANA BOGDAN-ŞOMPOL, purtătoarea de cuvânt a Serviciului Vamal: „Funcţionarii postului vamal Leușeni au depistat scurte şi blănuri – nouă bucăţi, un set de faruri uzate, genţi pentru dame cinci bucăţi, trei seturi compuse din ceas şi brăţară, şi un set care includea centură şi alte accesorii pentru bărbaţi. Ceea ce ţine de valoare, urmează specialiştii să o stabilească, şi, totodată, dacă mărfurile sunt originale sau dacă sunt contrafăcute”.

Potrivit Serviciului Vamal, bunurile ce nu se regăseau în declarația vamală completată au fost depistate în rezultatul controlului printre bagajele personale ale călătorilor, inclusiv cele neînsoțite.

Mărfurile sunt pasibile confiscării, iar șoferul riscă să fie sancționat contravențional. În funcţie de valoarea mărfurilor introduse ilegal în ţară, acesta riscă amendă de la 5 mii la 60 de mii de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE