18.3 C
Chișinău

După ce timp de un an tariful la electricitate a crescut de 2,7 ori, acesta ar putea scădea cu 10% | VIDEO

Energia electrică s-ar putea ieftini. Energocom intenționează să solicite Agenției Naționale pentru Reglementări în Energetică o micșorare de tarif de aproximativ 10%. Anunțul a fost făcut de către directorul general interimar al „Energocom”, Victor Bînzari, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea live. 

VICTOR BÎNZARI, director Energocom: „Ne vom adresa curând – săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare – ca să scădem prețul, activitatea noastră de furnizor central. Noi vrem să scădem partea noastră în jur de 10%. Este o metodologie foarte clară care spune că în caz că noi ajungem la obținerea unui profit peste 5-6 la sută din activitatea noastră noi trebuie să scădem pentru a nu avea devieri pozitive. Și în acest moment noi am ajuns la o etapă când trebuie să solicităm o micșorare de 10 la sută”.

Purtătorul de cuvânt al ANRE, Galina Sanduța ne-a spus că deocamdată nu a fost depusă o cerere în acest sens.

Ultima dată, ANRE a aprobat ieftinirea curentului pe 10 noiembrie 2023. Astfel, în prezent, consumatorii casnici din centrul și sudul țării achită 2 lei și 39 bani pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achită 3 lei și 20 lei/kWh.

Amintim că pe tot parcursul anului trecut, tariful la energia electrică în Republica Moldova a fost majorat de mai multe ori, ceea ce în ansamblu a constituit o creștere de 2,7 ori. Asta a început în aprilie, când prețul unui kilowatt-oră încă era de 1 leu 51 de bani.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE