18.3 C
Chișinău

SIS avertizează: Un grup de persoane pregătește o amplă campanie de dezinformare și manipulare | VIDEO

Serviciul de Informații și Securitate declară că a intrat în posesia de date ce indică relansarea campaniilor de dezinformare și manipulare cu scopul de a destabiliza societatea și securitatea regională.

De asemenea, s-ar vrea compromiterea relațiilor diplomatice ale Republicii Moldova, în special cele cu Ucraina. Un alt scop ar fi scăderea încrederii și a intensității cooperării la toate nivelele dintre autoritățile din Chișinău și Kiev, dar și reducerea interoperabilității de asigurare a securității regionale existente între organele de securitate, apărare și ordine de drept ale statului nostru și ale Ucrainei.

Potrivit SIS-ului, un grup de persoane pregătește lansarea în spațiul public a narativului prin care acuză instituțiile statului de acțiuni orientate contra unor cetățeni ai Ucrainei, cu funcții de demnitate publică.

Iar printre cei implicați ar fi și foști ofițeri de informații de la noi, care, în diferite perioade, au fost demiși și eliberați pentru acțiuni coruptibile, însușirea banilor publici, abuz de putere, sechestrări de persoane, interacțiuni nesancționate cu servicii speciale străine.

”De asemenea, pentru a da o pseudo-credibilitate acțiunilor sale, se intenționează publicarea unei pretinse copii a unui document, parte a unui dosar penal gestionat de una din procuraturile specializate”, mai previne SIS-ul, care îndeamnă cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și credibile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE