25 C
Chișinău

Ședință cu ușile închise la Președinție, cu participarea deputaților PAS. Nicu Popescu ar urma să-și părăsească fotoliul? Ce au declarat aceștia în fața presei | VIDEO

Deputații partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate au fost convocați în această după amiază la Președinție. Ședința a avut loc cu ușile închise, iar la ieșire, șeful Cabinetului Președintelui Maia Sandu, a declarat că informația apărută în presă privind remanieri la Ministerul de Externe este „doar un zvon”.

ADRIAN BĂLUȚEL, șef al Cabinetului Președintelui: „Eu am văzut știrile de pe Telegram-uri, asta este doar o zvonistică. Atâta timp cât asemenea anunțuri nu parvin de la autorități, din surse demne de încredere, vă rog să le tratați ca și zvonistică. Este o practică normală că doamna invită fracțiunea majoritară. Discuția s-a axat mai mult pe integrarea europeană și ce avem de făcut pentru a valorifica deschiderea negocierilor, pe lupta cu corupția și reforma justiției, continuarea ei și, evident că am discutat mult de recuperarea economică după o perioadă complicată”.

RADU MARIAN, deputat PAS: „A fost o ședință de planificare, de coordonare între Parlament și Președinție. Am discutat despre priorități pentru 2024, unde suntem, unde ne-am oprit în 2023. Pot să vă dau detalii generale, nu pot să dau detalii concrete, nu ar fi corect”.

Amintim că, unele canale de Telegram au scris că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu ar urma săși părăsească fotoliul, iar locul său să fie ocupat de vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi.

Aceleași surse menționau că deputatul PAS Doina Gherman ar urma să fie numită în funcția de vicepreședinte al Legislativului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE