9.4 C
Chișinău

„Făcea clasa a III-a și se integrase destul de bine”. Ce se știe despre băiatul de 9 ani care a murit, fiind lovit de un tren în Italia | VIDEO

Un copil de 9 ani care ar fi din țara noastră a murit în Italia pe calea ferată. Minorul se afla într-un centru de plasament din regiunea Torino, de unde a evadat, scrie presa italiană. Potrivit jurnaliștilor din peninsulă, băiatul a mai încercat să fugă și anterior, la începutul lunii ianuarie, dar a fost prins și întors în instituție. A doua oară i-a reușit să părăsească centrul de plasament, însă totul s-a transformat în tragedie.

Pe 15 ianuarie, în jurul orei 17:30, asistenții care aveau grijă de băiat au anunțat despre dispariția minorului. Peste o oră și jumătate, cadavrul lui a fost descoperit de echipajul unui tren, aruncat la zeci de metri depărtare, pe șine.

Potrivit presei italiene, acum două săptămâni a reușit să sară un zid din jurul centrului de Plasament i Verolengo, Torino, și să se urce în tren. La Chivasso, carabinierii îl prinseseră și îl aduseseră înapoi. Dar băiatul a vrut să evadeze din nou.

Motivul pentru care copilul a fost luat din familie nu se cunoaște cu exactitate. Însă se știe că mama acestuia, o moldoveancă, a ajuns la Torino în urmă cu câteva luni împreună cu fiul ei.

Tribunalul pentru Minori, care identificase o situație incomodă a decis plasarea băiatului la Verolengo. Jurnaliștii de la Torino notează doar că la centrul de plasament unde se afla el, sunt găzduiți micuți care au povești dureroase în spate.

Directorul centrului de plasament , Stefania Leonardi, unde se afla copilul afirmă că băiatul: „Făcea clasa a III-a și se integrase destul de bine, chiar dacă nu stăpânea bine limba. Își făcea tovarășii să râdă, dar se vedea că ascunde ceva trist. Era supărat pe viață Mergea regulat la școală. Luni dimineața, un pedagog, văzându-l mai trist decât de obicei, l-a mângâiat pe obraz. Copilul i-a zâmbit și s-a așezat în banca sa. După ore s-a întors la centrul de plasament, și-a făcut temele și, după o gustare, a fugit, a mai adăugat administrația instituției de învățământ.

Băiețelul a murit pe loc, dar, pe baza reconstrucțiilor inițiale, șoferul nu și-a dat seama ce tocmai se întâmplase și a continuat călătoria. S-a mai stabilit că locomotiva avea 100 de km la oră.

Conform presei italiene, copilul ar fi fost lovit de garnitură, iar corpul lui – târât pe șine.

Am telefonat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru a întreba dacă autoritățile știu ceva despre acest caz, dar responsabili de acolo ne-au spus că au aflat de la noi și că vor contacta Ambasada Republicii Moldova în Itaia pentru detalii, după care vor reveni.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE