6.6 C
Chișinău

Angajatul INSP, bănuit de contrabandă cu țigări și alcool etilic, rămâne în arest la domiciliu

Șeful unei Direcții din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), care este cel de-al 3-lea învinuit recent în dosarul de bază al contrabandei cu țigări de 3,8 milioane lei de la Vulcănești, din 2022, rămâne în arest la domiciliu, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), scrie Realitatea.MD.

„Șeful de direcție al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) nu va fi investigat în stare de arest în penitenciar, așa cum au solicitat procurorii PCCOCS. Solicitarea viza împiedicarea eventualelor eforturi ale învinuitului să zădărnicească urmărirea penală, prin distrugerea probelor. Marți, contestarea procurorilor a fost respinsă la Curtea de Apel Chișinău, după pronunțarea încheierii de către Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana)”, se arată în nota informativă a PCCOCS.

Procurorii spun că, în ceea ce-i privește pe alți 2 învinuiți recenți – un fost polițist, șef de direcție al Inspectoratului Național de Investigații și un actual ofițer al Inspectoratului Național pentru Securitate Publică – aceștia continuă să fie investigați în stare de arest.

De menționat că, pe parcursul investigațiilor, cei vizați în dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Cazul este o continuare a episodului de reținere a 3,8 milioane țigări de contrabandă, cu rețineri la Vulcănești, în vara lui 2022.

Potrivit dosarului, produsele erau aduse în Moldova prin contrabandă, iar spirtul se depozite, îmbutelia și se vindea în Ucraina, fiind scos din țară prin linia verde a frontierei de stat. Țigările ajungeau și pe piața din România.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE