25 C
Chișinău

Frigul face victime: Peste 30 de persoane au suferit degerături și hipotermii timp de o săptămână | VIDEO

Peste 30 de persoane au avut de suferit din cauza gerului săptămâna trecută. Este vorba despre cazuri de hipotermie şi degerături. Despre asta a declarat pentru Canal 5 purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Vladislava Ceban. 

VLADISLAVA CEBAN, purtătoarea de cuvânt a CNAMUP: „În perioada 08-14 ianuarie curent, 33 persoane au suferit în urma expunerii îndelungate la temperaturile joase. Menționăm faptul că, 22 de persoane au fost diagnosticate cu hipotermie generalizată de gradul I-II, iar 11 persoane au suferit degerături de diferite grade. Pacienții au vârstele cuprinse între 18 și 91 de ani. După acordarea asistenței medicale de urgenţă la etapa de prespital, toți pacienții au fost transportați la instituțiile medicale”.

În contextul condițiilor meteo anunțate de sinopticieni, medicii recomandă cetățenilor să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată timpului de iarnă şi să stea cât mai puţin la frig. Iar în cazul situațiilor de risc sporit pentru viață să apeleze la 112. CNAMUP mai informează că săptămână trecută a înregistrat peste 14 mii de solicitări. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, aproape 6 mii de pacienți au fost transportați la spitale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE