25 C
Chișinău

Caz șocant în Ocnița: O femeie a născut o fetiță cu două capete. Ce spune Ministerul Sănătății | VIDEO

O femeie din raionul Ocnița a născut o fetiță cu două capete. Informații în acest sens au fost publicate pe site-ul Publika.md. Cazul a fost confirmat și de Ministerul Sănătății. Detalii vedeți în reportaj.

Potrivit Publika.md, o femeie de 36 de ani a dat naștere unui bebeluș cu anomalie. Medicul de familie care a monitorizat sarcina femeii a venit cu detalii despre acest caz.

Potrivit ei, tânăra mamă făcuse doar un singură ultrasonografie și i s-a comunicat că va avea gemeni.

„Ea era la evidenţă la medicul de familie. Cu două zile înainte să nască cu mare greu am adus-o la spital şi i-am dat toate cartelele. Ea a făcut doar un singur UZI și i sa spus că sunt gemeni, ea a făcut doar un uzi nu a dorit să facă mai multe”.

Totodată, medicul de familie a mai spus că femeia refuza să meargă la controalele necesare în sarcină.

Am încercat să aflăm detalii și de la maternitatea din Edineț unde s-a născut fetița.

Potrivit medicului ginecolog, Vitalie Flocea, femeia a născut duminică, iar bebelușul era deja mort.

VITALIE FLOCEA, ginecolog: „La momentul când a fost adusă pacienta bătăile la inimioară la copilaș nu erau. El nu s-a născut viu. Pentru că așa copil cu multiple malformații el s-a dezvoltat dar, bineînțeles că viața extrauterină nu era să fie posibilă pentru că cu multiple malformații a fost și a fost inevitabil ca să reziste cerințelor hai să spunem așa extrauterine. Nu era la curent pacienta, nici medicul care o primit pacienta nu era la curent cu malformațiile care existau la copil”.

Comunicatorul Ministerului Sănătății, Corina Gamurari, doar ne-a confirmat cazul, însă nu ne-a putut oferi și alte detalii.

„Ministerul Sănătății confirmă că la Spitalul Raional Edineț s-a născut un copil cu o anomalie gravă incompatibilă cu viața. Având în vedere starea psiho-emoțională a părinților îndemnăm instituțiile mass-media să se abțină de la mediatizarea acestui caz”.

Publika.md a mai menționat că mama copilului născut cu malformați este dintr-o familie social vulnerabilă şi se află la a patra naştere.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE