25 C
Chișinău

EXCLUSIV! Povestea unei tinere care a născut într-o ambulanță, pe timp de ninsoare. Cum s-a întâmplat totul | VIDEO

„A fost ceva deosebit”, astfel și-a exprimat experiența, femeia care a născut luni, în drum spre maternitate din cauza condițiilor meteo. Ieri, mămica cu bebelușul au fost externați și au plecat acasă împreună cu tatăl și bunica acestuia. Echipa noastră de filmare a mers la ea în ospeție și a aflat ce sa întâmplat în acea zi.

Doina Popa este o tânără mămică de 20 de ani din satul Năpădeni. Aceasta are o fetiță de un anișor și câteva luni, iar recent, pe 8 ianuarie, a adus pe lume încă un bebeluș, un băiețel pe nume Damian. Pentru ea, ziua aceasta este una memorabilă, a adus pe lume al doilea copil și încă unde – într-o ambulanță.

Am mers la ea în ospeție ca să ne povestească despre experiența trăită. Plină de emoții, proaspăta mămică ne-a spus că seara, pe 7 ianuarie au început contracțiile, dar erau mici și nu le-a dat mare importanță, crezând că poate sunt false. Spre dimineață, din cauza durerilor insuportabile a chemat ambulanța, iar la scurt timp i s-au rupt apele.

DOINA POPA, mama: „Ambulanța a venit repede, undeva vreo jumate de oră dacă nu mai puțin. Când a venit ambulanța fetița dormea, apoi am sunat-o pe bunica și i-am spus bunica vino că noi plecăm la spital”.

Doina ne-a mai povestit că după ce a venit autosanitara, a pornit spre maternitatea din Ungheni, însă după aproximativ 30 de minute, prin satul Pîrlița s-a declanșat nașterea, iar din cauza condițiilor de meteo nefavorabile, șoferul nu a mai putut înainta.

DOINA POPA, mama: „-Cum a fost să naști în ambulanță?
-Ceva deosebit.
-Cum îți aduci aminte acest moment?
-Durere…asta este, desigur. La fiecare naștere, la fiecare femeie.
-Cât a durat nașterea în sine?
-Aproximativ 10 minute, cred. L-au pus pe piept cum se face, când naști ți-l pune pe burtă, pe piept. Apoi i-au tăiat buricul, placenta au scos-o la spital, copilul l-au învelit într-o păturică să nu-i fie frig”.

Doina a dat naștere unui băiețel perfect sănătos la ora 7 și 56 de minute. După ce a avut loc nașterea, împreună cu pruncul și responsabilii de la serviciul de ambulanță au pornit spre spital. Iar după trei zile în care mămica cu bebelușul au fost monitorizați de medici, ieri, au fost externați.

Proaspătul tătic ne-a spus că a fost șocat atunci când a aflat că soția lui a născut în ambulanță și că nu s-ar fi gândit niciodată că o să ajungă să trăiască astfel de emoții.

DORIN POPA, tata: „Nici eu nu m-am așteptat, dar e destul de frumos. O să fie o amintire pentru noi și pentru el cred că când o să crească mare. Ne gândeam să fie totul bine, la drum mai ales, când m-a sunat și mi-a spus deja că a născut cu bine și pe drum, îmi făceam griji, oricum”.

Și bunica bebelușului a rămas impresionată de ceea ce i sa întâmplat nurorii sale.

ALEXANDRA POPA, bunica: „Când am sunat mi-a spus că a născut pe drum.
– Ce emoții ați avut?
– Da eu am început a plânge și tremuram mai tare ca dânsa. Deodată am întrebat dacă totul e bine și ea mi-a spus că-i bine și eu am zis slava Domnului”.

Am încercat să luăm legătura și cu medicul care a primit nașterea Doinei.

Oleg Bodrug este felcer și ne-a mărturisit că pentru el a fost un moment neașteptat, mai ales fiind a prima experință de acest fel.

OLEG BODRUG, felcer, Serviciul Asistență Medicală de Urgență, Ungheni: „Emoțiile au fost destul de mari și foarte puternice, fiindcă este la prima experiență cu care m-am întâlnit ca să fiu de unul singur. În timpul nașterii în autosanitară se afla șoferul autosanitarei și infirmierul care m-a ajutat, mi-a dat ce trebuie pentru a primi nașterea în condiții normale plapume, bisturiu pentru a tăia cordonul ombilical ca să decurgă nașterea mai ușor. Nașterea a durat bine, unica problemă care a fost, la moment ne-am întâmpinat în timpul nașterii cordonul ombilical la nou-născut era înfășurat împrejurul gâtului”.

Amintim că, în 8 noiembrie, din cauza troienelor, șapte ambulanțe s-au împotmolit în omăt și au fost deblocate cu suportul salvatorilor, pentru a putea ajunge la pacienți.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE