6.6 C
Chișinău

Kievul a comentat presupusul incident cu focuri de armă pe segmentul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova: Este o provocare | VIDEO

Kievul neagă incidentul cu focuri de armă pe segmentul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, care afirmă că nu deține nicio informație legată de acest caz şi că nu au fost înregistrate situații neobișnuite la hotar. 

„Declarația așa-zisei Transnistria este mai degrabă provocatoare, cu scopul de a învinovăți Ucraina de ceva și, în plus, înțelegem că această enclavă este pro-rusă”, a explicat pentru RBC Ucraina reprezentantul grănicerilor din ţara vecină.

Amintim că un incident cu folosirea armelor de foc și transportarea a doi cetățeni de pe teritoriul regiunii transnistrene în Ucraina a avut loc în data de 7 ianuarie. Despre asta a anunțat abia ieri, Serviciul de presă al așazisului Minister al Securitării din stânga Nistrului.

Instituția a mai precizat că „circumstanțele incidentului sunt în prezent în curs de clarificare”.

Am încercat ieri, să obținem o reacție de la Biroul de Reintegrare la acest subiect, dar purtătorul de cuvânt al instituției, Mariana Sarî ne-a scris într-un mesaj că instituția nu a fost sesizată cu privire la subiect şi că deocamdată, nu vine cu declarații până nu vor fi verificate informațiile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE