4.2 C
Chișinău

„Nu se curăță drumurile și am căzut rostogolindu-mă de două ori”. Peste 100 de oameni au ajuns la Urgență în 24 de ore cu luxații și fracturi | VIDEO

Ghețușul le dă bătăi de cap pietonilor. În ultimele 24 de ore, peste 100 de oameni au ajuns la Urgență, din cauza vremii. Ambulanțele au adus în Capitală pacienți cu traumatisme din toată Moldova. În ultimele 48 de ore, cifra celor care au ajuns la urgență a trecut de 300.

În ultimele 24 de ore, Institutul de Medicină Urgentă a înregistrat 115 cazuri cu diferite traumatisme cauzate de căderi, dintre care 39 au necesitat spitalizare.

De asemenea, sunt înregistrați cinci pacienți cu diverse degerături și hipotermie. Comunicatoarea spitalului ne-a declarat că toți pacienții care s-au adresat la Institutul de Medicină Urgentă au primit îngrijiri medicale, iar starea lor este satisfăcătoare.

DORINA ARSENE, comunicatorul Institutului de Medicină Urgentă: „Secția sau medicii specialiști traumatologi și ortopezi au consultat 76 de persoane cu diverse luxații, entorse sau fracturi, iar 30 de persoane chiar sunt internate cu fracturi. Pe parcursul ultimilor 24 de ore au fost efectuate și 26 de intervenții chirurgicale, 22 dintre care în mod de urgență”.

Andrei din satul Mereni, Anenii Noi în vârstă de 40 de ani, și-a fracturat piciorul drept după ce a căzut pe gheață. Acum, bărbatul este mobilizat la pat și necesită intervenție chirurgicală, spun medicii.

„Mergeam cum era ghețușul, cum ieri știți ce timp afară era, și mi-a fugit piciorul. Asta într-o secundă s-a întâmplat”.

Se plâng pe drumuri necurățate și pacienții din capitală.

„Am alunecat, nu se curăță drumurile la noi și am căzut rostogolindu-mă de două ori. Și iată – întindere de picior”.

„Am o inflamație la picior, nu știu ce este cu ea.Am o inflamație destul de mare de 10 cm la picior și de aceea cam îmi fac griji. Nu cred că este ceva grav, dar oricum medicii trebuie să vadă să mă asigur”.

„Am căzut jos.
– Unde ați căzut?
– Aici, nu departe, în centru”.

Contactat de noi, șeful Direcției Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, ne-a spus că drumurile sunt curățite, iar de starea trotuarelor se fac responsabile preturile sectoarelor. Potrivit meteorologilor, în Chișinău stratul de zăpadă este de 18 cm, iar unele raioane de 20 și mai mult. Noaptea s-au înregistrat -13 grade în republică, iar în nordul țării -18 grade celsius.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE