4.2 C
Chișinău

Ninsori, lapoviță și ghețuș pe întreg teritoriul R. Moldova, de Crăciun: Poliția vine cu o serie de recomandări pentru șoferi | VIDEO

Ninsori, vânt puternic și temperaturi mai mici cu 10 grade ne așteaptă de Crăciun și până în data de 10 ianuarie. Meteorologii au emis și o avertizare Cod Portocaliu de schimbare bruscă a vremii. Cu atenționări vine și Inspectoratul General al Poliției care recomandă șoferilor să fie atenți la drum și să-și echipeze automobilul cu tot ce le trebuie pentru o astfel de vreme.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că spre țara noastră se îndreaptă o masă de aer polar, care va provoca condiții complicate ale vremii în perioada 7-10 ianuarie.

BODRUG AURELIA, șef serviciu management date Astfel, vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie care spre seara de 7 spre 8 transformându-se în lapoviță și ninsoare. Pe 8 vor cădea ninsori puternice, se va semnala vijelie și va troieni din cauza vântului nord-vestic care va prezenta rafale de până la 15-20 m\s. În intervalul 8-10 ianuarie, temperatura medie zilnică va scădea cu 10-15 grade.

În următoarele zile, începând cu data de 11-12 ianuarie, vremea ușor se va îmbunătăți, iar precipitațiile vor înceta, mai spun sinopticienii.

BODRUG AURELIA, șef serviciu management date: „Temperaturile, daca pe data de 10 temperaturile vor scădea de până la minus 17, minus 18 pe timp de noapte, astfel începând cu data de 11-12 ianuarie aceste ușor vor crește semnalându-se noaptea de până la 13 grade iar ziua la unu, șase grade cu minus”.

Și Inspectoratul General al Poliției vine cu recomandări în contextul anunțului făcut de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

În mod special, IGP îndeamnă șoferii să nu se pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip.

De asemenea, conducătorii auto trebuie să se asigure că automobilul este alimentat cu combustibil și că au telefonul încărcat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE