12.2 C
Chișinău

O grupare care transporta potențiali recruți din Ucraina în regiunea transnistreană, deconspirată | VIDEO

O grupare care transporta potențiali recruți din Ucraina în regiunea transnistreană a fost deconspirată de ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei de comun cu cei ai Serviciului de Informații și Seuritate din Republica Moldova.

Persoanele implicate transferau ilegal cetățeni ucraineni ce aveau vârsta de recrutare în afara Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de Securitate din țara vecină, traseul „traficului” ilegal mergea de pe teritoriul regiunii Odesa până în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și apoi pe teritoriul controlat de Chișinău. Costul unui așa numit „bilet de evadare” era de până la 5.000 de dolari americani, în funcție de urgența plecării.

Pentru identificarea potențialilor „clienți” și oferirea serviciilor contra cost, bănuiții au creat mai multe canale de Telegram „specializate”.

În urma unei operațiuni speciale comune, forțele de ordine au reținut în Republica Moldova doi membri ai grupării în timp ce însoțeau un grup de cetățeni ucraineni. Alți doi indivizi au fost identificați la Odesa în timp ce se pregăteau să trimită în străinătate o nouă tranșă de potențiali recruți.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE