22.2 C
Chișinău

Aroma sărbătorilor de iarnă, simțită cel mai bine în casa unei tinere mămici care, aduce magie, prin intermediul lumânărilor parfumate pe care le creează acasă. Cunoaște istoria Anastasiei Budeanu | VIDEO

Aroma sărbătorilor de iarnă se simte la propriu în casa unei tinere mămici din Chișinău care, aduce un strop de magie, prin intermediul lumânărilor parfumate pe care le crează acasă. Anastasia Budeanu folosește doar ceară din soia, însă ingredientele cele mai importante, afirmă ea, sunt grija și pasiunea. Brăduți, clopoței, steluțe și diferite figurine, pot constitui element de decor pentru orice încăpere împodobită în aceste zile de către proprietari.

Anastasia a descoperit noua activitate când a intrat în concediu de maternitate. Aceasta a devenit între timp hobby, dar și generator de venituri.

Despre ocupația tinerei am aflat de pe paginile ei de social media, unde are expusă o gamă largă de lumânări, care îți fură imediat atenția. Lumânările sunt create cu multă dragoste și la fiecare se adaugă un strop de magie, spune Anastasia.

ANASTASIA BUDEANU, creator de lumânări: „Căutând informații referitor la lumânări pe internet, am găsit un curs online, am decis să fac acest curs. Mi-am procurat și chitul care conținea toate materialele necesare pentru a crea o lumânare, și așa a început activitatea mea”.

Fiind în prag de sărbători, colecția lumânărilor este tematică și, este convinsă Anastasia, vor crea o atmosferă specială în fiecare casă.

ANASTASIA BUDEANU, creator de lumânări: „Avem un set de lumânări, conține o lumânare în recipient cu decor de Crăciun, mai conține un brăduț, și un fulgușor la fel alb cu albastru”.

Prima lucrare a Anastasiei cu care a dat start colecției sale, este o lumânare pentagon.

ANASTASIA BUDEANU, creator de lumânări: „Am început activitatea de la o singură formă care era inclusă în chit, spre exemplu aceasta. Cu timpul mi-am procurat deja materialele de care mai avem nevoie și alte forme. La moment am toate aceste forme”.

Creatoarea ține ca fiecare lumânare să aibă propriul miros, dar de sărbătorile de iarnă unele le predomină pe altele, la fel ca și culorile.

ANASTASIA BUDEANU, creator de lumânări: „Toate lumânările au mirosuri individuale, la moment am folosit mirosurile care se asociază cu Crăciunul și Anul Nou, spre exemplu pin negru, mandarine. Aceasta este culoarea naturală a cerii, dar folosesc și pigmenți naturali, am câteva culori, nu combin, ca spre exemplu ca să obțin verde nu combin alte culori, este chiar culoarea verde și deja dacă doresc să obțin o culoare mai închisă adaug mai mult pigment, dacă mai deschis mai puțin”.

Anastasia ne-a arătat cum face o lucrare de iarna – un fulgușor.

ANASTASIA BUDEANU, creator de lumânări: „Pentru a crea o lumânare, am nevoie de cântar, ceară, vas în care voi topi ceara, fitil și termometru. Pentru început îmi cântăresc cantitatea necesară. Folosesc 40 de grame de ceară, punem la topit, ceara se topește pe baia de abori la temperatura de 50- 70 de grade. Cu ajutorul nui ac introduc fitiliu. Verificăm temperatura, este temperatura favorabilă, adăugăm miros”.

În crearea lumânărilor Anastasia folosește ceara de soia, pentru că, spune ea, este mai sănătoasă, fără toxine și nu dăunează mediului. De asemenea, pentru ambalaj utilizează doar materiale biodegradabile.

ANASTASIA BUDEANU, creator de lumânări: „Lumânările sunt create din ceară naturală de soia, această ceară se obține din resurse naturale, regenerabile. Ea nu conține substanțe toxice în comparație cu lumânările de parafină, la fel sunt sigure atât pentru copii și femei însărcinate”.

Antreprenoarea îşi doreşte să mărească portofoliul de produse, dar mai întâi vrea să-și amenajeze un atelier, dotat cu toate ustensilele necesare, unde, așa cum afirmă ea, să poată să facă magie din ceară, culoare și miros.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE