22.2 C
Chișinău

Aproape 1.000 de obiecte explozive neutralizate anul trecut de geniști. În ce localități au fost găsite cele mai multe proiectile | VIDEO

Aproape o mie de obiecte explozive și peste 13 mii de cartușe au fost neutralizate anul trecut. Potrivit Ministerului Apărării, geniștii Armatei Naționale au executat 163 de misiuni de deminare în toate raioanele țării, cel mai des fiind solicitați în Anenii Noi, Hîncești, Ștefan-Vodă, Ungheni și Orhei.

b

Cea mai periculoasă misiune a fost executată în localitatea Balatina, raionul Glodeni, unde a fost găsit un proiectil de artilerie de calibrul 152 mm. O intervenție riscantă a echipei de geniști din cadrul Batalionului de Geniu ,,Codru’’ a avut loc în satul Coșnița, raionul Dubăsari, unde a fost depistată și neutralizată o bombă de aviație de 500 kg. Tot aceeași echipa a intervenit în apropierea localității Rădenii Vechi, raionul Ungheni, unde a fost găsită o bombă de aviație de 100 kg.

În sudul țării, echipa de geniști ai Brigăzii Infanterie Motorizată ,,Dacia’’ a executat 11 misiuni de deminare. În rezultatul cercetărilor aceștia au identificat și neutralizat 30 de obiecte explozive. Echipa de geniști din cadrul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Moldova” a executat 27 misiuni de înlăturarea a minelor, descoperind și neutralizând în total 58 de obiecte explozive și 378 de cartușe.

Toate munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și prezentau un risc sporit pentru viaţă. Obiectele explozive au fost distruse în condiții de maximă securitate la Centrele de Instruire ale Armatei Naționale. În cazul în care depistați un obiect exploziv, anunțați imediat 112.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE