6.6 C
Chișinău

Orchestra Moș Crăciunilor, concert festiv și focuri de artificii: Cum a sărbătorit Chişinăul despărțirea de 2023 | VIDEO

Revelionul a fost sărbătorit în Piața Marii Adunări Naționale cu un concert festiv numit „Feerie de Revelion”. Pe scenă, pentru locuitorii și oaspeți ai capitalei, au evoluat interpreți de muzică populară și pop, precum și Orchestra Moș Crăciun.

Concertul de Anul Nou din Piața Marii Adunări Naționale a început la ora 20:30. Frații Advahov și Zinaida Julea, Nelly Ciobanu, echipa Brio Sonores, Lenuța Gheorghița și alți artiști invitați si-au interpretat de pe scena hiturile vechi și noi.

Anul acesta, primarul Capitalei, Ion Ceban, i-a felicitat pe locuitorii și oaspeții Chișinăului nu de pe scena din centrul capitalei, ci într-un mesaj video publicat pe pagina sa de pe social media, în limbile română și rusă.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: „Fie ca 2024 să fie un timp de pace, armonie și prosperitate, un timp al creației și dialogului constructiv, un timp al faptelor și proiectelor reale. Sunt sigur că împreună cu voi vom realiza tot ceea ce ne dorim în aceste minunate sărbători de iarnă”.

Începutul noului an a fost sărbătorit cu artificii în Piața Marii Adunări Naționale.

După miezul nopții, concertul a continuat cu spectacole ale trupelor Carla’s Dreams, „SATOSHI” și Dara.

Întâmpinarea Anului Nou în centrul Chișinăului a decurs fără incidente, a raportat Inspectoratul General de Carabinieri, ai cărui angajați au patrulat pe tot parcursul nopții și au monitorizat ordinea publică.

Întrebat cât a costat municipalitatea să organizeze evenimente festive anul acesta, Ion Ceban a răspuns într-o ședință a direcțiilor primăriei.

ION CEBAN Primarul municipiului Chișinău: „Suntem întrebaţi cât ne-a costat evenimentul din PMAN de Revelion. Vreau să menţionez că evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă includ mai multe evenimente organizate timp de o lună”.

Potrivit siteului Primăriei, costurile pentru pregătirea și desfășurarea programelor culturale și artistice de Crăciun și Anul Nou în Capitală vor fi suportate de către primăria Chișinău, preturi, departamente și servicii din subordinea primăriei – în limitele resurselor financiare alocate pentru anul 2023.

Tot pe site-ul primăriei capitalei scrie că autoritățile orașului au sprijinul mai multor parteneri în organizarea târgului de Crăciun și a evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă.

Menționăm că, cei mici vor putea merge la atracțiile din centrul Chișinăului până pe 23 ianuarie. Taxele de intrare variază de la 40 la 50 de lei, la fel ca anul trecut.

În plus, în perioada sărbătorilor există un traseu special al unui troleibuz turistic, în care Moș Creciun lucrează ca ghid. Tariful a rămas același ca în anii trecuți 30 de lei. Copii sub 7 ani au acces gratuit.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE